avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Si ca sa o completez pe colega de mai sus, adaug ca atitudinea ta de a-i lua apararea va fi in favoarea lui in masura in care se va considera ca ai discernamant sa iei si sa accepti o astfel de decizie...
Dar atitudinea prezentata ca mai sus arata prin ea insasi o lipsa de maturitate si de refuz de rationalizare... nu ma intereseaza parintii este genul de atitudine prin care trec in general adolescentii, egocentrati pe problemele lor si refuzand orice logica si ratiune exterioara care nu le convine.
Adica arata, inca o data, ca nu aveai capacitatea de a discerne in alegerile facute.

In plus, cum am mai spus aici, sa faci sex cu un minor e un act de completa inconstienta. Care e satisfactia?..., ca poti sa te trezesti ca acel minor a inteles altceva decat ai vrut tu sa transmiti prin relatie (se intampla si adultilor) doar ca in cazul relatiei cu un minor, acesta se poate intoarce cu un dosar penal impotriva ta. E simplu, prin urmare un om de 21 de ani e complet inconstient ca face asta.
Lipsa de maturitate pentru varsta lui o arata si faptul ca acesti 6 ani diferenta sunt priviti, de regula, de tineri, ca fiind exact diferenta intre un copil si un adult. Faptul ca nu vede astea, ca nu se stie ce inseamna ori care sunt cauzele, i-ar putea dauna rau.
Daca parintii pot depune plangere la politie si dv. aratati cele de mai sus, aproape ca nu mai e nevoie de alte probe ca sa reiasa cert ca el a abuzat de increderea dv...
In extremis, sigur...

Insistenta poate duce la ceva, dar nu are influienta asupra dosarului penal, cel putin nu-ti ajuta prietenul. Nu inteleg omul acela ce are in cap si de ce ar vrea el sa faca asta, pe tine te inteleg si e explicabil...
Iar in privinta parintilor, ma gandesc la lipsa unei relatii reale intre voi, caci altfel nu inteleg determinarea si "lepadarea" ta de ei.
Eu nu recomand sa faci sex cu el, atat pentru tine, dar si pentru el.
Un abbces, o zgarietura intr-o bucata de paine etc. pot duce la infectarea ta.
Sunt de acord ca sunt persoane care au relatii lungi cu seropozitivi, insa asta presupune un anumit grad de constienta, anumite lectii de viata si un grad de cunoastere mare al acestei infectari.
Cunosc insa, din pacate, persoana care s-a imbolnavit de SIDA de la partener inca inainte sa afle ca e seropozitiv... Partenerul avea virusul de ani buni, boala nu izbucnise... la partenerul sau insa a izbucnit imediat...
Asa incat, ori poti trai vreme lunga sa vezi cum ti se termina relatia, ori poti trai relatia pana cand moartea va va desparti, ori poti sa contactezi boala inaintea partenerului.
Sunt lucruri de analizat inainte de a decide asta, doctori de consultat, saituri de vizitat...
Aproape 8.000 de pacienti infectati cu virusul HIV erau inregistrati, in Romania, la sfarsitul lunii iunie 2008. Dintre acestia, ponderea cea mai mare o au cei cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. De ce la varstele astea? Ca nu se cunosc atat de bine metodele de protectie (care, folosite gresit, au efect zero), riscurile etc. In plus, partenerii sunt mai multi.

Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) este un virus care ataca sistemul imunitar si ingreuneaza lupta organismului cu infectiile si cu bolile. HIV este virusul care produce indirect Sindromul Imunodeficientei Dobandite (SIDA), lucru necunoscut de multi oameni.
Odata cu patrunderea virusului HIV in organism, acesta infecteaza un grup de celule albe din sange, celule numite limfocite CD4+. Aceste celule albe sanguine reprezinta o parte importanta a sistemului imunitar, care ajuta organismul in lupta cu infectiile.
Prin infectarea si distrugerea limfocitelor CD4+ de catre HIV, sistemul imunitar devine mai putin capabil sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. In acest stadiu, infectiile cauzate de alte virusuri produc, efectiv, SIDA, HIV creand numai cadrul propice.
Virusul HIV se transmite prin sange, sperma, secretii genitale si lapte matern. Ca poarta de intrare pot functiona rani proaspete, sangerande din mucoasa (oculara, bucala, vaginala, anala) sau rani nevindecate sau insuficient protejate de pe oricare parte a pielii corpului.
Daca ma uit azi la mine, gasesc cel putin o taietura la pielita de la unghii... ca poarta de intrare.
Sa inveti intai sa cunosti si sa controlezi accesul si apoi sa ai o relatie cu o astfel de persoana, asa recomanda medicii...

In final, eu inteleg de ce doresti tu asta, doar ca nu inteleg de ce vrea el... O femeie adevarata stie cand sa se dezbrace, dar si un barbat adevarat trebuie sa stie cand sa stea imbracat. E o dovada de iubire atat disponibilitatea ta, dar si asteptarea lui. Cunosc in viata reala o asteptare de vreo 4-5 ani... =D> Sunt casatoriti azi...
In plus, parintii ar putea inceta sa fie o piedica daca faceti pactul asta cu ei.

Iti doresc mult succes, sper sa nu intelegi gresit mesajul meu si astept sa ne mai spui cum si ce a evoluat! ;)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
adynutssa a scris:

am si eu o nelamurire!eu am 15 ani iar prietenul meu are 21 de ani si este seropozitiv!daka intretinem relatii sexuale si parintii mei il vor reclama la politie pentru corupere de minori insa eu inainte de a intretine relatii sexuale cu el ma duc cu el la politie si dau declaratie ca vreau sa stau de buna-voie ce poate sa ii faca?daka eu insist ca nu vreau sa il las si ca nu ma mai intereseaza parintii decat el:Xraspundetimi si mie la intrebarea asta urgent va rog

Va fi probabil arestat pe temeiul aratat de avocat Gabriela daca intretineti relatii sexuale.
Sunt sanse mari.
Nu conteaza acceptul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
si daca intretinem relatii sexuale protejat??poate sa il aresteze??daka eu dau declaratie ca am stat de buna voie si vreau sa raman cu el indiferent de situatie??
Legea pedepseste transmiterea HIV si nu intretinerea raportului sexual dar mai bine renuntati.Daca va transmite sindromul, fara sa vrea tot va raspunde penal.
Va riscati viata si nu se merita.

avocat Claudiu Lascoschi
DECI DACA O FACEM PROTEJAT SCAPA??

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)