avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nelamuriri OUG 58/2010 si 82/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nelamuriri OUG 58/2010 si 82/2010

Buna ziua ! As vrea sa cer niste sfaturi in legatura cu OUG 82. Este Adevarat ca tot sa vorbit pe forum despre asta dar eu una tot nu sunt lamurita.....
Sunt administrator la un bloc, angajata cu conventie ,deoarece presedintele nu doreste angajati... am functia de baza in alta parte, la stat, unde platesc toate contributiile...Cand a intrat in vigoare OUG 82 in iulie am platit pe langa impozit 10.5 din salariu net ( de la asociatie) la CAs si 0.5 din net somaj dar nu am platit sanatatea deoarece in OUG 58/2010 scria ca pana la 25 ianuarie sau cam asa ceva....care ar fi nelamuririle mele:
1. am calculat bine oprind din salariu net contributiile?
2.trebuie sa platesc si la sanatate lunar ? in OUG 82 nu spune nimic de sanatate doar de CAs si somaj ......
3. tot din venitul net ar trebui calculata si contributia la sanatate..si depusa lunar sau pana pe 25 ianuarie pe tot anul ?
va multumesc anticipat ...
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
andradaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:40, 5 Februarie 2011
multumesc pentru raspuns!
Pentru cei care depun declaratiile conform OUG82/2010 pe luna septembriesunt administrator si pana pe 25 octombrie trebuie sa depun declaratiile pentru CAS, CASS si sanatate, conform OUG 82/2010.
1.caut pe internet gasesc pentru CAS -program nou versiunea 10.03, completez 2 anexe( anexa 1.1 si anexa 1.2 fata, anexa 1.2 verso) le depun la casa de asigurari pe toate 3.? in fiecare luna sau o data si apoi doar platesc lunar?
2. caut pe internet program pentru somaj....de unde selectez ordonanta 58 sau 82 ca si la programul pt CAS?
3. de unde sa iau declaratii pentru sanatate? a depuns cineva pt conventii pentru luna septembrie?
- instructiuni pt completare declaratie CAS :

In consecinta, angajatorii care au si personal care realizeaza venituri profesionale vor completa pentru acestia o declaratie separata, cu urmatoarele particularitati:
- se completeaza codul unic de inregistrare al angajatorului,
- prima pozitie din codul de la Registrul comertului se inlocuieste cu $
- campul CM, din anexa A11, se completeaza cu:
6 pentru asiguratii care realizeaza venituri profesionale prevăzute de art. III din OUG nr. 58/2010, modificatǎ prin OUG nr. 82/2010, din drepturi de autor si drepturi conexe
7 - pentru asiguratii care realizeaza venituri profesionale prevăzute de art. III din OUG nr. 58/2010, modificatǎ prin OUG nr. 82/2010, din desfasurarea activitatii in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil.
- campul NN, din anexa A11, se completeaza automat cu numarul de zile lucratoare in care asiguratii au beneficiat de prevederile OUG 58/2010 modificata prin OUG 82/2010, cu posibilitatea de modificare, fara a se depasi insa numarul maxim de zile lucratoare din luna;
- campul TVN din anexa A11, se completeaza cu baza de calcul la care datoreaza contributia individuala de asigurari sociale si nu poate depasi in cursul unei luni calendaristice echivalentul a de 5 ori salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (pentru anul 2010 echivalentul a 5 salarii medii brute este: 5*1836=9180 lei).
- se calculeaza numai contributia individuala de asigurari sociale (10.5%)
Pentru a selecta macheta de completare a declaratiei pentru beneficiarii OUG 58/2010 cu modificarile ulterioare se acceseaza din meniul principal [Administrare] -> [Optiuni]. Din macheta care se afiseaza pe ecran, se selecteaza tab-ul [Tip ang]. Din optiunile afisate se selecteaza tab-ul [OUG 58]. Se salveaza optiunile selectate si se restarteaza aplicatia

- instructiuni pt completare declaratie Somaj :
instalati ultimul programul de somaj si alegeti varianta 99 in loc de 1 cum este in conditii normale pt salariat

la sanatate inca nu cunosc cum se depun declaratiile
multumesc dar nu inteleg de unde se modifica varianta la programul de somaj 99 in loc de 1?
si pentru sanatate la conventii civile stie cineva??
Accesati adresa de mai jos pentru a calcula salariile:
[ link extern ]
Buna ziua, as dori sa intreb pe cei care in baza ordonantei 82/2010 pentru conventie civila , au depus declaratia la CAS, unde au platit ce au declarat??? Eu m-am plimbat o zi intrega pe la usi si nimic.....la CAS nu mai incaseaza m-au trimis la TRezorerie. La trezorerie nu incaseaza. Unde sa mai ma duc? Unde se platesc aceste contributii?

Alte discuții în legătură

Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
Contributii contract civil natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ....sunt administrator la o asociatie de proprietari cu contract civil 1,5 ora /zi , si nu stiu ce contributii trebuie sa platesc de la 01.07.2012 ... (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)