avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din prima casatorie mama a cumparat cu tatal meu o casa. am drept la mostenire? in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: ioan4 , utilizator 21:17, 13 Octombrie 2010
Mama dvs. poate cere oricand partajul, actiunea este imprescriptibila.
Ce mai asteapta?

Tatal dvs. nu poate vinde fara mama dvs. Dar poate la partaj sa solicite atribuirea imobilului si sa ii plateasca mamei dvs. sulta ( contravaloarea jumatatii ei). Sau invers, cere mama imobilul - daca are bani de sulta.
si mama poate cere si dreptul meu? asadar eu voi avea jumatatea mamei care mi-o va da orsicum dar eu in partea lui la proces nu ma pot baga sa cer in partea mamei si partea mea care mi se cuvine?
El e viu?
Atunci nu aveti nici un drept deocamdata, asteptati sa dea coltu'.

Succes!
Nu , nu puteti , fiindca n u veti fi parte in proces, partajul realizandu-se intre cei doi parinti.Mama isi va obtine partea sa , tatal pe lui. Ceea ce va dobandi fiecare dintre ei in urma partajului, vor deveni bunurile proprii ale fiecaruia dintre ei si vor face parte din patrimoniul lor.Din patrimoniile fiecaruia dintre parinti, dvs. aveti dreptul la o rezerva succesorala. Pe care o veti putea dobandi abia la decesul lor.
am inteles! dar din partea lui daca dupa ce moare el a cedat toate celelalte drepturi sotiei sau fiului? sau a dat tot prin contract de vanzare cumparare. Ca sa fiu mai exact , ar putea el sa faca ceva prin care eu dupa moartea lui sa nu mai am drept sau sa nu mai pot primi nimic ?

Alte discuții în legătură

Testament..... stefa.stefa stefa.stefa suntem 2 surori.tata vrea sa lase testament.detine o casa cu 2 camere,o anexa cu o camera si o bucatarie,o dacie veche,gradina....precizez ca doar anexa nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)