avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre succesiune in caz de bigamie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre succesiune in caz de bigamie

buna ziua, as dori sa ma lamuriti cu un subiect foarte delicat,suntem trei frati,tatal nostru a decedat in luna iulie,la data respectiva era casatorit cu a doua sotie,dar!aici este marea mea problema..tatal meu a intentat mamei mele proces de divort acum 30 de ani,la castigat in prima instanta ,apoi mama a facut recurs si a castigat acel recurs fiind si hotarare definitiva adica ramanand sotia lui pana la moarte...tatal meu intre cele doua procese,mai exact dupa divort sa casatorit legal cu a doua sotie...acum intrebarea mea este,daca pot sa fac ceva anume care sa anuleze acel certificat de casatorie al tatalui meu cu cea doamna sau daca pot sa fac ceva care sa demonstreze faptul ca tata a fost bigam,si astfel sa declar nula casatoria ,iar succesiunea sa se desfasoare intre cei trei frati fara sotie...multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:22, 25 Noiembrie 2016
mda,,,dezamagire,primaria nu mai elibereaza duplicate,iar acel extras doar la cererea unui notar sau avocat!!huh...
leila memet a scris:

domnule alberto,mama mea a decedat cu mult inaintea tatalui cu 12 ani in urma...,

Si atunci despre ce ... mama naibii mai discutam!? Ca sa ne aflam in treaba!

Mama dvs. are calitatea de ...ingropata nu de posibila sotie "supravietuitoare".
Cand aveati de gand sa ne oferiti acesta informatie "nesemnificativa"? Mai spre primavara...
dna romascanu,noi copii facem ceea ce trebuia sa faca mama noastra,acum 30 de ani,ea nu mai este,este vorba despre o succesiune,iar sotia supravietuitoare e de fapt concubina din ceea ce pare..noi nu vrem decat sa ne castigam drepturile,acelea de mostenitori...daca doamna are drepturi,sa si le castige...asta e toata problema,deci noi copii vrem sa indrepam ceva care trebuia sa se fii facut tare demult,in numele nostru dar si in memoria mamei....iar aceste lucruri incerc sa le descurc acum cand tatal nu mai este si trebuia facuta aceasta succesiune care ne-a dezamagit din pct de vedere legal,vrem sa vedem daca are doamna "sotie supravietuitoare "sau concubina are drepturi asupra a ceea ce inseamna mostenire!!...si cat anume din tot?
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
leila memet, utilizator
Nu cumva tatal dv. s-a recasatorit legal dupa decesul mamei dv? Poate pana atunci a trait in concubinaj....cu toate aparentele unui cuplu casatorit!
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
doina_manuela, utilizator
nu doamna doina,e casatorit de aproximativ 26-27 de ani,de acest lucru suntem fooarte siguri...sa va spun un lucru,noi copii,defunctului,nu am avut niciodata divergente de nici un fel cu doamna respectiva,nici cand traia mama mea nici dupa,n-au existat scandaluri,sau te miri ce alte de genul asta,chiar ne respectam,suntem civilizati,acum, cu dezbaterea succesiunii,nu ne-a convenit anumite lucruri,si de aceea nu ni s-a parut normal sa acceptam doar ce ne revenea prin lege,si am inceput demersurile,sau cercetarile ,pentru ca realitatea aflata de noi din hartiile pe care le detinem,arata altceva...si e normal sa vedem totusi care e adevarul...

Alte discuții în legătură

Succesiune in caz de bigamie mirelapieptea mirelapieptea avem de rezolvat urmatoarea situatie: sora mamei mele este despartita in fapt din anul 1971. nu a mai luat legatura cu sotul niciodata. acum are 83 ... (vezi toată discuția)
mostenire cu surprize... doua sotii Sufletdecaine Sufletdecaine Dupa decesul unei persoane, recasatorit dar fara copii ca rezultat al acesteia, se constata ca a doua casatorie s-a incheiat fara divortul de prima sotie, ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)