avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre succesiune in caz de bigamie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre succesiune in caz de bigamie

buna ziua, as dori sa ma lamuriti cu un subiect foarte delicat,suntem trei frati,tatal nostru a decedat in luna iulie,la data respectiva era casatorit cu a doua sotie,dar!aici este marea mea problema..tatal meu a intentat mamei mele proces de divort acum 30 de ani,la castigat in prima instanta ,apoi mama a facut recurs si a castigat acel recurs fiind si hotarare definitiva adica ramanand sotia lui pana la moarte...tatal meu intre cele doua procese,mai exact dupa divort sa casatorit legal cu a doua sotie...acum intrebarea mea este,daca pot sa fac ceva anume care sa anuleze acel certificat de casatorie al tatalui meu cu cea doamna sau daca pot sa fac ceva care sa demonstreze faptul ca tata a fost bigam,si astfel sa declar nula casatoria ,iar succesiunea sa se desfasoare intre cei trei frati fara sotie...multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:22, 25 Noiembrie 2016
Asa e, aveti dreptate....acum sa va sfatuiasca d-nii avocati cum e mai bine dpdv legal.
Daca va lamuresc ceva, va aduc articule a condului de familia:
Art. 23
Sotul care a fost de buna-credinta la incheierea casatoriei declarata nula sau anulata pastreaza, pana la data cand hotararea instantei judecatoresti ramane definitiva, situatia unui sot dintr-o casatorie valabila.
Declaratia nulitatii casatoriei nu are nici o urmare in privinta copiilor, care isi pastreaza situatia de copii din casatorie.

Art. 24
in cazul prevazut in art. 23 alin. (1), cererea de intretinere a sotului de buna-credinta si raporturile patrimoniale dintre barbat si femeie sunt supuse, prin asemanare, dispozitiilor privitoare la divort.
Tot astfel, in cazul prevazut in art. 23 alin. 2, se vor aplica, prin asemanare, dispozitiile prevazute la divort, in ce priveste drepturile si obligatiile dintre parinti si copii.
Pe langa faptul ca sunt de acord cu @romascanu si anume ca acum discutam discutii, ma indoiesc ca mama dvs. a putut sa-si retraga plangerea pentru bigamie pentru simplul fapt ca nu-si putea retrage plangerea
Cred ca n-ati inteles dvs. bine. O data sesizata, militia de atunci era obligata sa continue cercetarile. Mai ales ca pe vremea aia cand "familia" avea un alt inteles decat acum.
Deci, pe undeva, poate ca nici n-a fost bigamie.
In rest, daca dvs. credeti ca aveti "nervi" si "bani" puteti sa-i cheltuiti in procese care n-au sanse de succes.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Gabriela Mihai, Avocat
multumesc doamna gabriela...asa este ,discutam discutii...pana nu voi face rost de acel act de casatorie sau extrasul acela nu voi stii nimic sigur! voi reveni cu aceasta discutie si sper sa fiti la fel de draguti sa postati parerile dvs,ca pana acum,va multumesc...memet leila
azi am fost la notariat,si ca sa pot obtine acel extras,trebuie sa fac dosarul pt dezbaterea acestei succesiuni...dar eu nu vreau sa dezbatem inca,nu in formula aceasta...huh...trebuie sa merg la un avocat...dar la mediator pot merge?

Alte discuții în legătură

Succesiune in caz de bigamie mirelapieptea mirelapieptea avem de rezolvat urmatoarea situatie: sora mamei mele este despartita in fapt din anul 1971. nu a mai luat legatura cu sotul niciodata. acum are 83 ... (vezi toată discuția)
mostenire cu surprize... doua sotii Sufletdecaine Sufletdecaine Dupa decesul unei persoane, recasatorit dar fara copii ca rezultat al acesteia, se constata ca a doua casatorie s-a incheiat fara divortul de prima sotie, ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)