avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract administrator, director
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract administrator, director

Lamuriti-ma si pe mine cum stau treburile cu suspendarea contractelor de munca pentru administratori, respectiv directori.
Le suspend contractele de munca.Intocmesc un contract de administrare.Cine plateste contributiile? si cum?
Eu cred ca se asimileaza salariatilor si deci nu se schimba nimic, ca ci la CIM.Am dreptate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 16:59, 27 Ianuarie 2008
Din art.152(3) al Legii nr.31/1990 rezulta ca doar remuneratia obtinuta in baza ct.de mandat este asimilata salariului si nu ca in totalitate contractul de mandat al directorilor este asimilat unui CIM! Concluzia ar fi ca aceasta asimilare se refera doar la contributiile fiscale obligatorii aferente salariului (CAS,CASS, pensii,etc), ;tichetele de masa nu intra in sfera contributiilor fiscale deci nu pot fi acordate decat salariatilor in baza evidentelor de prezenta la locul de munca.
Poate sunt si alte pareri argumentate!
mony a scris:
Din art.152(3) al Legii nr.31/1990 rezulta ca doar remuneratia obtinuta in baza ct.de mandat este asimilata salariului si nu ca in totalitate contractul de mandat al directorilor este asimilat unui CIM! Concluzia ar fi ca aceasta asimilare se refera doar la contributiile fiscale obligatorii aferente salariului (CAS,CASS, pensii,etc), ;tichetele de masa nu intra in sfera contributiilor fiscale deci nu pot fi acordate decat salariatilor in baza evidentelor de prezenta la locul de munca.
Poate sunt si alte pareri argumentate!

Si eu sunt de aceeasi parere. De altfel, aceasta e si ratiunea legii, ca numai contributiile banesti sa fie tratate identic, nu si regimul juridic al intregului contract. Altfel n-ar fi incetat de drept... :)
Scuzati-ma ca va contrazic dar cam ati luat-o pe aratura. Contractul de administrare nu poate fi asimilat CIM.
Administratorul poate fi mai degraba asimilat persoanei fizice autorizate. Contractul de mandat se inregistreaza la administratia financiara, iar mandantul nu plateste nimic in plus, in afara contractului de mandatX-(
Contractul de administrare nu poate fi asimilat CIM. Administratorul poate fi mai degraba asimilat persoanei fizice autorizate.
si eu am zis altceva #-o

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.directorul general tana tana Avand in vedere modificarile aduse la Legea soc.com, 31/1990, prin L. 441/2006 si OUG 82/2007, conf.carora directorului ii inceteaza de drept CIM "prin ... (vezi toată discuția)
Srl, 2 asociati, ambii administratori Sweet_Flower Sweet_Flower Ajutor, va rog. In cazul unui srl cu 2 asociati, ambii administratori care vor sa fie remunerati, cum ma sfatuiti sa procedez??contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)