avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indreptare eroare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca

Buna seara,
In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat "gresit" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ca au gresit datele exacte (perioadele de acordare drepturi salariale).
Pronuntarea inca nu s-a tehnoredactat spre a fi comunicata, abea a fost data "minuta".
Cum trebuie sa procedez pentru a indrepta aceasta eroare cat mai repede posibil, pana la comunicarea hoatararii?
Va rog, ma puteti ajuta cu un model de cerere in acest sens? Doresc sa indrept eroare numai pe aceste capete de cerere. Litigiu a avut 8 capete de cerere, celelalte solutionandu-se in mod corect
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 10 Decembrie 2010
Formulati recurs num ai pentru acest capat de cerere : mentionati faptul ca ati solicitat instantei plata salariilor pana la data reintergrarii efective , iar aceasta a decis numai pana la data de 19 iunie 2009 - data care nu corespunde cu data efectiva a reintegrarii.
Buna ziua,
Care este termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti pe fond in cazul unui litigiu de munca?
Pronuntarea a fost in data de 22 Octombrie 2010 si pana la aceasta data nu mi s-a comunicat hotararea judecatoreasca. De unde pot obtine informatii daca s-a tehnoredactat/ expediat?
Cu stima
Puteti obtine informatii de la arhiva instantei .... Legea prevede ca redactarea hotărârii se face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.Dar nerespectarea acestui termen nu afectează valabilitatea hotărârii, deoarece este un termen relativ. Cel mult, el poate să atragă sancţiuni disciplinare pentru judecători.
De asemenea, comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii. (art.261 alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) .. In doctrina s-a preciat ca, aceasta soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un litigiu de munca? Nina1 Nina1 Buna seara, Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Cai de atac si sesizarea forurilor superioare (csm) cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua. Va rog frumos sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un sfat privind rezolvarea in favoarea mea a unei spete. La data 09/02/2012 am depus la ... (vezi toată discuția)