avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma

Buna ziua,
Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate , si nu o mai pot tine din cauza crizei, cineva ma sfatuit ca ar fi mai bine sa-o vand, dar nu stiu exact cum se procedeaza, si am auzit tot felul de treburi care nu sunt tocmai "curate", referitor la cei care o cumpara, si anume ca se pot face multe "smecherii" cu firmele cumparate. Firma are si datorii, si nu mai imi pot permite sa -o tin, as dori daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, ce trebuie facut ca sa-o pot vinde cu tot cu datorii, dar sa nu mai am nici o raspundere la firma dupa ce o sa-o vand altcuiva.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:35, 18 Octombrie 2010
d-le kappauser, v-am urmarit postarile si sunt mereu corecte.

va rog sa cititi totusi mai atent ce am scris si anume "fiecare administrator raspunde pentru perioada cat a detinut functia" iar nu "pe perioada cat a detinut functia"

evident ca "pentru perioada cat a detinut functia" raspunde in termenul de prescriptie :)

in rest, util si corect postul dvs si cel al dlui stoica ;)
Si se mai face o confuzie: Raspunderea este pentru faptele comise pe timpul mandatului, dar se intinde peste momentul incetarii mandatului si anume pina la prescrierea legala (2 sau 3 sau 5 sau x ani).
Dacă firma dvs nu are datorii la stat sau la furnizori, atunci puteţi să o vindeţi fără grija că veţi avea probleme să răspundeţi pentru datoriile firmei.

Firma se va vinde prin 2 mişcări la registrul comerţului. Cesiunea directă nu este posibilă decât printr-o procedură îndelungată, dar există o metodă de evitare a acestui neajuns (este vechi tertipul). Durează 10 zile.

Pentru a nu răspunde pentru mandatul exercitat, trebuie să primiţi descărcare de gestiune şi pentru mandat.

În acest fel, nu veţi putea fi tras la răspundere.

Totul stă în felul în care întocmiţi procesul verbal de predare primire, descărcarea de gestiune si subrogaţia.

Sunt multe de spus... dar repet. Dacă nu aveţi datorii... n-aveţi probleme.

Alberto Kurtyan
Chiar daca nu sunt datorii si se face descarcare de gestiune, cum spuneti dvs. , daca la un control ulterior se depisteaza acte false sau intocmite pentru diminuarea valorii impozabile? Poate nu sunt datorii tocmai pentru ca a avut grija sa nu aiba profit :) ce ziceti, raspunde vechiul administrator, sau nu?
Poate nu sunt datorii tocmai pentru ca a avut grija sa nu aiba profit ce ziceti, raspunde vechiul administrator, sau nu?

In lipsa contabilitatii... in special a dovezilor de cheltuieli... este foarte greu sa se obtina o condamnare pentru fals si evaziune fiscala.

Si poate nu stiati... atunci cand a disparut toata contabilitatea... si in lipsa oricaror altor indicii... organele de stat sau alte persoane (procuror, lichidator, judecator sindic) vor considera "contabilitate" toate declaratiile depuse la Fisc.
Daca acelea sunt false... acest fapt trebuie dovedit.
Daca nu... atunci raman bune.

Bineinteles ca in cauza fraudelor descoperite, faptuitorul va raspunde. Dar in intrebare nu era cazul de asa ceva.
Si oricum se stie ca aceste procese verbale sunt fictive, de regula... in realitate nu are loc niciun transfer de arhiva, contabilitate, etc.
Este frig afara, soba trebuie alimentata.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)