avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor

dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna in functie de starea in care se afla ,dak judecatorul vine suparat de acasa poti fi condamnat ptr ca asa a gandit el in acel timp....unde se reclama judecatorii ptr k nu citesc dosarele si condamna fara probe????
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:27, 17 Octombrie 2010
Are mai multe postari.Era si ceva cu revizuire,CEDO,etc.
a fost arestat in 2007 iulie dupa trei luni face o cerere de revocare la mandat este pus liber in baza art 139 alin 2 procuratura face recurs se respinge recursul si admite cererea de eliberare.cand a fost pus liber sa motivat tot rechizitoriu k fiind netemeinic si k nu este nici macar banuit.dupa 5 luni este audia colaboratorul se incurca in declaratii .si se consemnwza k a reinterat cumpararea...apoi este condamnat pe probele din rechizitoriu si declaratia colaboratorului 10 ani...fara ai mai veni alte probe ..nu se ia in considerare k instanta care la pus liber motiveaza tot rechizitoriu k fiind netemeinic judecatorii pot trece peste aceste motivari si sa condamne
Instanta care l-a "pus pe liber"nu a judecat fondul ci doar temeiurile de-a fi judecat in stare de arest.
Confundati lucrurile si asta nu va ajuta deloc.
Revocarea masurii arestarii preventive are loc cand masura preventiva a fost luata cu incalcarea prevederilor legale sau nu mai exista vreun temei care sa justifice mentinerea masurii preventive, motiv pentru care instanta apreciaza ca acesta poate fi judecat si in stare de libertate.
Prin urmare la momentul punerii in libertate instanta a analizat doar temeiurile mentinerii masurii preventive si daca acesta prezinta pericol pentru ordinea publica sau nu.
Judecarea si condamnarea la instanta de fond nu are astfel legatura cu momentul punerii inculpatului in libertate, deoarece instanta a apreciat ca poate fi cercetat si in stare de libertate nu ca nu este sau nu va fi condamnat.
Tocmai de aceea in cele mai mult din cazuri instanta inlocuieste masura preventiva cu o alta masura tot preventiva dar mai usoara si anume aceea de a nu parasi tara sau localitatea, tocmai pentru ca inculpatul nu este absolvit la acel moment de vinovatie ci judecata sa urmeaza.
Presupun ca ati avut un avocat care ma indoiesc ca nu v-a explicat diferenta dintre punerea in libertate pe parcursul judecarii procesului penal si condamnarea ulterioara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
DAR INSTANTA KRE LA PUS LIBER MOTIVEAZA TOT RECHIZITORIU K NU SUNT PROBE SI NICI MACAR BANUIT,ACEA INSTANTA A CITIT DOSARUL SI A VAZUT K E FABRICAT TOT RECHIZITORIU SI NU IA DAT NICI O INTERDICTIE

Alte discuții în legătură

Credibilitatea judecatorului michy michy sotul meu e condamnat definitiv acum avem o cerere de revizuire si a cazut la instanta care la pus liber si motiveaza k nu sunt indicii temeinice si nici macar ... (vezi toată discuția)
Sa va arat cum este condamnat un om nevinovat michy michy in 2007 a fost arestat impreuna cu 28 insi ptr trafic de droguri.dupa 3 luni este pus in libertate in baza art 139 alin 2 unde se motiveaza;INCA DE LA INCEPUT ... (vezi toată discuția)
Dosar penal michy michy am o cunostiinta care este arestata si condamnata 10 ani fara probe,cand a fost pus in libertate a fost pus in baza art 139 alin 2 fara a mai aduce alte ... (vezi toată discuția)