Buna ziua,
daca lucrez la un grup de firme X&Y, sunt angajat pe firma X de doi ani, acum vor sa treaca toti angajatii de la firma X la firma Y,se face prin transfer? sau prin demisie?, cum este legal? am dreptul sa fiu transferat tot cu aceasi conditii de salarizare ?
Daca imi dau demisia mie frica ca ma vor angaja pe aceasi post cu un salar mai mic?
Art. 169. [protecţia salariaţilor]
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
ma scuzati dar nu va inteleg de ce nu ma incadrez la acest articol, este vorba de toti angajatii firmei vro 80-100 de oameni, restul se incadreaza si eu sa-mi dau demisia sau sa demisionam toti??
1. Pentru ca in Codul muncii se spune de un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
2. Ori in cazul dvs. este vorba numai de mutarea salariatilor de la o firma la alta.
fiind vorba de un grup de firme precizati care este legatura intre acestea. sunt aceiasi actionari? una dintre firme este in consiliul de administratie al alteia? firma se inchide, isi suspenda activitatea?
da sunt aceasi actionari, firma X a fost preluata de firma Y in 2005, in ultimul an s-au facut angajari pe firma Y, angajatii mai vechi au fost angajati pe firma X si acum se pune problema de ai muta pe toti cu contracte pe firma Y.
De asta nu inteleg care ar fii procedura legala cel de transfer colctiv sau prin demisia angajatilor si reangajare la firma Y.
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)