avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele reclamantului scris greºit

Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit peste tot, începând de la cererea de chemare în judecată şi până la sentinţa definitivă şi irevocabilă. Diferenţa de nume nu e mare, dar e evidentă, ceva de genul "Ionescu" în loc de "Ionaşcu". Adică proprietarul apartamentului se numeşte "Ionaşcu", dar tot dosarul s-a judecat sub numele de "Ionescu".

Pot cere anularea hotărârii pe acest motiv? Recursul a fost respins în aprilie 2010, deci sunt cam şase luni de când sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă. Cum fac asta, prin contestaţie în anulare? Ce motive de drept pot invoca, judecătorul trebuia să verifice identitatea reclamantului?
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 21:22, 24 Octombrie 2010
Mulţumesc tuturor pentru răspunsuri.

Am înţeles că hotărârea respectivă nu se poate anula, dar se poate invoca inadvertenţa de nume printr-o contestaţie la executare? Adică i-a fost încuviinţată executare silită creditorului "Ionescu", în baza unei sentinţe în favoarea lui "Ionescu", dar el în realitate se numeşte "Ionaşcu" şi apartamentul este tot pe numele "Ionaşcu".

Cum se interpretează această situaţie, din perspectiva contestaţiei la executare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
selfdefender, utilizator
@ adutescu :happy: :tease:
Pe scurt: :sticktongue:
Pe lung: :strambatura:

Sunt deja vreo 10 raspunsuri in care se arata ca este vorba despre o eroare materiala :oops: care se poate corecta printr-o procedura prevazuta de art 281 Cod pr. civ. Puteti face contestatie la executare, contestatie in anulare, revizuire ... orice insa fara sanse reale de reusita.
nu faceti alceva decat sa prelungiti agonia.
nu va incadrati in cazurile prevazute pentru introducerea unei contestatii in anulare.
Nu aveti cum sa va incadrati intr-un motiv prevazut de codul de procedura civila pentru a exercita calea de atac a constestatiei in anulare.

Indreptarea erorii materiale se face potrivit dispozitiilor art.281 din Codul de procedură civilă, care constituie temeiul cererii.

Alte discuții în legătură

Prescriptie crr indreptare eroare materiala act administrativ dumitru2000 dumitru2000 crr de indrepatare eroare materiala este imprescriptibila, corect ? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare gabi1984 gabi1984 Am urmatoarea situatie: fac cerere in care cer obligarea paratului la plata sumei x. La primul termen modific cererea si solicit suma y. In fond se respinge ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã cu numele reclamantului scris greºit selfdefender selfdefender Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit în sentinţa Judecătoriei, definitivă şi ... (vezi toată discuția)