avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unei hotãrâri obþinute cu numele reclamantului scris greºit

Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit peste tot, începând de la cererea de chemare în judecată şi până la sentinţa definitivă şi irevocabilă. Diferenţa de nume nu e mare, dar e evidentă, ceva de genul "Ionescu" în loc de "Ionaşcu". Adică proprietarul apartamentului se numeşte "Ionaşcu", dar tot dosarul s-a judecat sub numele de "Ionescu".

Pot cere anularea hotărârii pe acest motiv? Recursul a fost respins în aprilie 2010, deci sunt cam şase luni de când sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă. Cum fac asta, prin contestaţie în anulare? Ce motive de drept pot invoca, judecătorul trebuia să verifice identitatea reclamantului?
Cel mai recent răspuns: selfdefender , utilizator 21:22, 24 Octombrie 2010
doberv a scris:

nu faceti alceva decat sa prelungiti agonia.


Mulţumesc celorlalţi pentru răspunsurile la obiect, dar acesta merită nişte comentarii.

Am remarcat că toată lumea se antepronunţă, când aude de "evacuare". ªi judecătorii şi avocaţii şi oamenii de pe stradă. Am înţeles şi explicaţia: se porneşte de la ideea că proprietarul nu face decât să-şi apere drepturile, în timp ce chiriaşul profită de bunul proprietarului.

În cazul de faţă nu e vorba de aşa ceva. Nu sunt şi n-am fost chiriaş, am împrumutat 25.000 de euro pentru a cumpăra un apartament care valorează 70.000 şi am cumpărat apartamentul pe numele creditorului, pentru că nu aveam cu ce garanta împrumutul. Înalta Curte spune că nu poate fi vorba de evacuare în astfel de cazuri, CEDO spune că nu poate fi vorba de evacuare (Æosiæ împotriva Croaţiei) dar s-a găsit un judecător care să admită o evacuare.

În asemenea condiţii, mă consider îndreptăţit să apelez la toate posibilităţile pe care le oferă justiţia. Ce e incorect în asta?



Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
selfdefender, utilizator
selfdefender a scris:

În asemenea condiţii, mă consider îndreptăţit să apelez la toate posibilităţile pe care le oferă justiţia. Ce e incorect în asta?


Nimic. Afara de faptul ca, dintre "toate posibilitatile" unele pot sa fie atat de nefericit alese incat sa nu obtineti altceva decat ...trezirea celui care dormea.
Daca hotararea este definitiva si irevocabila se poate pune in executare... indiferent de ce "spune" C.E.D.O.! Inteleg ca solutia va nemultumeste si evident ca aveti dreptul de a uzita de caile legale, dar argumentul ca numele reclamantului este scris gresit nu constituie un temei susceptibil de a schimba situatia. Puteti consulta un specialist pentru a identifica ce solutii legale mai pot fi folosite in aceasta faza.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
selfdefender a scris:

CEDO spune că nu poate fi vorba de evacuare (Æosiæ împotriva Croaţiei) dar s-a găsit un judecător care să admită o evacuare.


In cauza Cosic vs. Croatia Curtea a admis plangerea pentru motivul ca masura evacuarii nu a fost proportionala cu scopul urmarit si nici necesara intr-o societate democratica deoarece Katarina Cosic a continuat sa plateasca chiria si dupa ce apartamentul in care locuia a fost preluat de catre stat de la Armata Yugoslava iar prof. Katarina Cosici nu mai avea nici o alta locuinta.
...
amanuntele spetei d-voastra par interesante si poate ca ar trebui sa incercati sa ne spuneti despre ce e vorba exact ... poate ii vine unuia din noi o idee care sa va foloseasca.
u.b.i.k. a scris:


In cauza Cosic vs. Croatia Curtea a admis plangerea pentru motivul ca masura evacuarii nu a fost proportionala cu scopul urmarit si nici necesara intr-o societate democratica deoarece Katarina Cosic a continuat sa plateasca chiria si dupa ce apartamentul in care locuia a fost preluat de catre stat de la Armata Yugoslava iar prof. Katarina Cosici nu mai avea nici o alta locuinta.


Da, cu micul amănunt că hotărârea de evacuare NU fusese pusă în executare, iar CEDO tot a decis că fusese o încălcare a art.8 din Convenţie (dreptul la domiciliu).

Eu nu sunt chiriaş, nu am ce chirie să plătesc şi nici n-am plătit vreodată, în cei peste 4 ani de când am cumpărat apartamentul. Nu am nici o altă locuinţă. Reclamantul domiciliază de peste 25 de ani în Germania, pentru el apartamentul respectiv nu reprezintă locuinţa. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat pe numele lui de către fosta mea soţie, prin procură. Reclamantul nici măcar nu a văzut vreodată apartamentul şi a şi recunoscut asta prin interogatoriu. Nu s-a prezentat niciodată în instanţă, totul s-a derulat prin avocaţi, din partea lui.

Claudiu_Sorin a scris:

Puteti consulta un specialist pentru a identifica ce solutii legale mai pot fi folosite in aceasta faza.

Ultimul "specialist" pe care l-am consultat a avut dosarul la studiu o săptămână (copii după toate deciziile + documentele şi încheierile de şedinţă) şi nici măcar nu a remarcat inadvertenţa de nume. Părerea lui a fost că decizia instanţei e corectă. Mai mult, s-a apucat să-mi dea exemple de situaţii de "tolerat" (termenul invocat de instanţă) invocând situaţii cu beţivi care s-au aciuat în casa altor beţivi şi nu pot fi consideraţi decât "toleraţi". Înalta Curte spune altceva, în decizia nr. 2102 din 17 martie 2005, dar s-ar părea că e o opinie mult prea solitară ca să fie acceptată de cineva, deşi deciziile Înaltei Curţi sunt obligatorii, iar instanţele admit asta (în principiu ... )
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
selfdefender, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriptie crr indreptare eroare materiala act administrativ dumitru2000 dumitru2000 crr de indrepatare eroare materiala este imprescriptibila, corect ? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare gabi1984 gabi1984 Am urmatoarea situatie: fac cerere in care cer obligarea paratului la plata sumei x. La primul termen modific cererea si solicit suma y. In fond se respinge ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã cu numele reclamantului scris greºit selfdefender selfdefender Am pierdut un proces de evacuare, inclusiv în apel şi recurs, dar numele reclamantului a fost scris greşit în sentinţa Judecătoriei, definitivă şi ... (vezi toată discuția)