avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt urmarita, ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt urmarita, ce pot face?

Daca sunt urmarita de cineva, iar in trecut m-a amenintat cu moartea si are o plangere penala la politie, dar continua sa ma urmareasca, care este calea legala pentru a-l impiedica sa ma urmareasca?Imi este frica sa ies din casa, nu stiu ce sa mai fac>>>:-/
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 24 Octombrie 2010
Ba eu cred ca-si are rostul.Trebuie sa existe printre oameni niste tipi care poarta o uniforma , fiindca , psihologic acest fapt confera un plus de siguranta atunci cand iesim din casa.Strada , fara exagerare, a devenit un pericol, copiii sunt expusi atator rele .E bine sa exista politia comunitara, politia de proximitate , si altii carora ne putem adresa in caz ca ne confruntam cu o problema in strada , in piata, unde stim bine ca nu mai sunt locuri sigure. Au acelasi rost pe care il are politistul de la rutiera sau cel de la judiciar, in opinia mea. Poate ca dvs. , ca barbati, va simtiti mai in siguranta, oriunde ,insa ganditi-va la alte categorii de oameni , care, in caz de ceva, trebuie sa fie scosi din necaz. :)
Nu stiu daca am inteles bine, daca exista o plangere la politie pentru amenitari cu moartea, se poate redeschide cazul, chiar daca am renuntat sa mergem in instanta? Sau pe baza unei noi plangeri incepe un alt caz? Exista in lege ceva cu privire la urmarire, este considerata infractiune? De fapt sotul ma urmareste cu care am un divort, si cu care am un copil. Imi este frica sa ies din casa pentru ca m-a amenintat ca imi ia copilul si nu-l mai vad niciodata, plus demult ne-a spus ca ne omoara.. Nu stiu ce sa fac:sorry:
Sotul este consumator de bauturi alcoolice?A-ti mai fost lovita/batuta de catre acesta?Este cunoscut ca un om agresiv?
Daca aveti martori ca a-ti fost batuta,lovita,amenintata,urmarite..etc..aompletati la dosar.

Cat despre Politia Comunitara,nu pot s acred ca Domnii avocati,care au un anumit grad de cultura si de inteligenta,considera inutila prezenta lor.

Poate ca nu va uitati la stiri,dar acestia au capturat multi infracotri:Exhibitionisti,drogati,vagabonti,alcoolici.Au salvat minore de la viol,au intervenit in diferite intercalatii pana la venirea celor de la ordine publica....ma lasa rece o astfel de gandire traumatizanta.Eu as dubla numarul politistilor,jandarmilor,si doar atunci as vede inutila prezenta comunitarilor.

Iar dmv. ca si aparatori ai legii,ar trebui sa purtati respect,chiar fata de poltistii comunitari.
Politia trebuie sa il cheme sa il audieze daca e vorba de fapte dupa ce v-ati retras plangerea penala.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru ca politia sa isi dea mai mult silinta in cazul dvs.
Dar...in primul rand ar trebui sa faceti o noua plangere penala pentru infractiunea de amenintare.Dovezile din vechiul dosar va pot ajuta in noul dosar deoarece se dovedeste ca individul este o persoana agresiva si periculoasa pentru persoana dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca invechiul dosar v-ati retras plangerea,acum va trebui sa depuneti o noua plangere prealabila pentru infractiunea de amenintare. Trebuie sa si dovediticu martori sau alete probe. Sa inteleg ca inca mai sunteti in divort cu sotul.? Cel mai bine angajati un avocat.
Succes!

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa ar putea sa primeasca? KATYY KATYY Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)