avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 LOCURI DE MUNCA SI O SINGURA CARTE DE MUNCA ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 LOCURI DE MUNCA SI O SINGURA CARTE DE MUNCA ??

buna ziua. as avea nevoie de sfatul dumneavoastra pentru ca nu stiu cum sa procedez in urmatoarea problema : am un mic s.r.l si vreau sa imi angajez o persoana care sa se ocupe cu administrarea site-ului nostru .problema este ca persoana respectiva este profesor de informatica la o scoala generala iar la noi s-ar angaja pentru un al 2-lea job . am inteles deja de pe forum ca trebuie sa ii fac CIM dar nu stiu cum sa procedez cu cartea de munca a doamnei profesoare ,carte de munca ce sa afla la scoala .ce ar trebui sa fac ? pe cartea de munca i se va inscrie al 2-lea serviciu si salariul aferent ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 3 Februarie 2008
practic poti avea mai multe CIM
cartea de munca ramane la angajator unde ai norma intreaga de 8 ore si mai poti fi angajat DAR NU MAI MULT de 8 ore /cu fractiuni de norma respectiv :
expemplu -la alte doua persoane juridice cu 4 ore fiecare sau la alte 4 persoane juridice cu cate 2 ore fiecare...conteaza sa nu depasesti 8 ore !!!
Normal in fiecare loc de munca ti se va intocmi CIM se vor face platile catre stat , somaj, CAS, pensie etc., NU SE TREC IN CARTEA DE MUNCA dar, esti obligat sa declari la impozit respectiv sa completezi acele declaratii care se depun pana la 1 martie parca unde conform fiselor fiscale 210 data te angajatori, completezi o declaratie sau fisa fiscala unde scrii toate veniturile suplimentare si anexezi copii dupa fiecare fisa fiscala in parte.
Cel de-al doilea loc de munca se ocupa doar prin intocmirea unui contract individual de munca, nu este niciunde precizat ca cel de-al doilea loc de munca trebuie sa fie partial, insa va trebui sa fiti foarte atent ca atunci cand completati cel de-al doilea CIM sa inserati neaparat la functia de baza, locul celalalt de munca unde se afla cartea de munca, este obligatoriu.
sserafim a scris:
expemplu -la alte doua persoane juridice cu 4 ore fiecare sau la alte 4 persoane juridice cu cate 2 ore fiecare...conteaza sa nu depasesti 8 ore !!!

Nu pot sa inteleg de unde ai tras concluzia asta!
andreealisievici a scris:

sserafim a scris:

Nu pot sa inteleg de unde ai tras concluzia asta!

la care parte din fraza te referi ????
La concluzia ca inafara de CIM principal nu poti avea decat ale contracte care sa nu depaseasca alte 8 ore.

Alte discuții în legătură

Angajat la doua firme. leoneverde leoneverde 1 - Poate o persoana sa fie angajata simultan la doua firme? 2 - Pot fi ambele contracte de munca pentru 160 ore pe luna (norma intreaga) ? (vezi toată discuția)
Cate contracte de munca pot incheia concomitent? anonim anonim Lucrez la una dintre firmele unuia dintre membrii familiei, in sensul ca ma ocup de afaceri, dar nu ma duc propiu-zis la birou, desi am incheiat contract ... (vezi toată discuția)
Angajare cu doua contracte de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata ralucabordea ralucabordea Sunt angajata la doua societati cu contract de munca de 8 ore/zi pe perioada nedeterminata.Unul dintre contracte este deja trecut in cartea de munca .As dori ... (vezi toată discuția)