avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pragul de trecere de la microintreprindere la platitor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit

Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:53, 28 August 2009
microintreprindere a scris:

Mai am o singura sansa.
Sa platesc o factura/mai multe facturi pe luna septembrie ca sa fac repede niste cheltuieli si sa scad profitul. Stiind ca sunt microintreprindere am facut cheltuieli putine.
La ce fel de cheltuieli pot sa ma mai gandesc? (ca sa nu se amortizeze...etc)
Prestari servicii....m-am gandit...Ce altceva as putea inventa repede asa?
Multumesc

De ce va deranjeaza profitul daca sunteti microintreprindere? Lasati profitul asa cum este, pentru ca nu se stie niciodata, poate faceti un leasing sau un credit.
Probabil nu ati citit de la inceput.
Am fost microintreprindere tot anul dar am trecut din septembrie pe 16%. Conform noului cod fiscal se plateste retroactiv impozit 16% pe profit. Pentru asta cautam o cheltuiala..
o firma care a fost micro in 2008 si platitor de impozit/profit din 2009, fara angajati... e tot micro? sau ce este????
Firma este microintreprindere (conform legii 346/2004), platitoare de impozit pe profit (conform Codului Fiscal).
fktalika a scris:

o firma care a fost micro in 2008 si platitor de impozit/profit din 2009, fara angajati... e tot micro? sau ce este????

nu mai este micro, este platitoare de imp.16% si asa va ramane,amin!

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere anca.miron anca.miron Buna ziua ! In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi. Cum se ... (vezi toată discuția)
Mai indeplinesc conditiile pt micro ? ContSters109653 ContSters109653 Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii . ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)