avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pragul de trecere de la microintreprindere la platitor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit

Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:53, 28 August 2009
Multumesc pentru raspusul prompt.
Nu inteleg exact ce inseamna "rezultate in urma evaluarii creantelor si datoriilor in valuta....."....Eu am facut speculatii valutare.
Dar probabil ca intra si astea in calcul la venitul respectiv.

Asadar am luat o teapa imensa, si pentru asta va trebui platit impozit 16% pentru tot anul :(((((((
Nu mai e nimic de facut?!.......Fara diferentele de curs ma incadrez in cei 100.000
Inseamna un sold la contul 117 care provine de regula, din anul 2002 .

13. Diferenţele favorabile de curs valutar rezultate în urma evaluării creanţelor şi datoriilor în valută existente la data de 31 decembrie 2002, înregistrate în contabilitate în "Rezultatul reportat" sunt venituri impozabile pe măsura încasării creanţelor sau plăţii datoriilor.
Revin la nelamurirea mea asupra nerespectarii in timpul anului a conditiei depasirii numarului de personal.

Conditiile din cate stiu trebuiau indeplinite la sfarsitul anului din cate stiu eu. Am si pus in enuntul problemei ca la sfaritul anului voi avea 7 salariati.X-(. Am angajat 12 dar la sfarsitul anului mai am doar 7 sa zicem(art 103 spune de cele 5 conditii trebuie sa fie indeplinite la sfarsitul anului). Deci revin cu intrebarea. Este ok aceasta interpretare a legii?

Va multumesc,
alexandruix a scris:

o mica nelamurire....:((

Am statut de microintreprindere.In cursul anului sa spun din Mai 2008 angajez 12 persoane, dar la sfarsitul anului(31.12.2008) o sa am sa zic 7 salariati. Mai indeplinesc sau nu conditia de microintreprindere. Suma veniturilor este sub 100000 euro pe toata durata anului., capital social integral privat, veniturile nu intra in sfera veniturilor din consultanţă şi management.

Conditiile de indeplinit cumulativ(art 103 cf) se refera la data de 31.12.2008 ?

Va multumesc,

Mihai

Mai multe detalii, va rog !

Cand a fost infiintata societatea?
De cand ati optat pentru regimul de micro? La inceputul anului fiscal sau la infiintare?

Cati salariati ati avut si de cand?

Norme metodologice cod fiscal :

Art. 104

5. În sensul alin. (4) şi (6) ale art. 104 din Codul fiscal, ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor se efectuează începând cu anul următor celui în care nu se mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal sau prin opţiune.

7. În înţelesul art. 104 alin. (4), dacă pe parcursul anului fiscal una dintre condiţiile impuse la art. 103 din Codul fiscal nu mai este îndeplinită, contribuabilul este obligat ca începând cu anul fiscal următor să nu mai aplice impozitul pe venit chiar dacă ulterior îndeplineşte criteriile prevăzute la art. 103 lit. b) şi c).
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
Management Account, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere anca.miron anca.miron Buna ziua ! In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi. Cum se ... (vezi toată discuția)
Mai indeplinesc conditiile pt micro ? ContSters109653 ContSters109653 Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii . ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)