maccount a scris:
Norme metodologice cod fiscal :
Art. 104
5. În sensul alin. (4) şi (6) ale art. 104 din Codul fiscal, ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor se efectuează începând cu anul următor celui în care nu se mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal sau prin opţiune.
7. În înţelesul art. 104 alin. (4), dacă pe parcursul anului fiscal una dintre condiţiile impuse la art. 103 din Codul fiscal nu mai este îndeplinită, contribuabilul este obligat ca începând cu anul fiscal următor să nu mai aplice impozitul pe venit chiar dacă ulterior îndeplineşte criteriile prevăzute la art. 103 lit. b) şi c).
Cum asa? Pai nu s-a schimbat codul fiscal anul asta? Si esti obligat sa treci imediat ce ai depasit pragul de 100.000 si in plus platesti si impozit 16% pe tot anul?????
A aparut o exceptie....art 109 parca.
Eu pana pe 25 (maine) trebuie sa depun declaratiile de impozit si din microintreprindere ma trec pe 16%....:((
Oricum , mi se pare o aberatie sa te puna sa platesti 16% pe tot anul, fiindca eu fiind microintreprindere nu am avut cheltuieli foarte mari si nu am procedat ca cei care platesc impozit pe profit si care baga cheltuieli sa scada profitul. Si ne-am trezit acum in ultimul moment :((