avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Contract Telemobil (Zapp)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Contract Telemobil (Zapp)

Buna ziua.
Contractul pentru telefonie mobila incheiat cu SC Telemobil SA contine o clauza care spune ca rezilierea contractului , din partea clientului, trebuie comunicata cu cel putin 60 zile inainte de data aniversara.Daca nu se respecta acest termen, contractul se prelungeste pentru inca un an.Respecta aceasta clauza legislatia europeana - Protectia consumatorului sau ANRC .Este adevarat ca trebuie sa citesti ce semnezi dar totusi e o clauza "smechera" si sunt cam singurii care mai au asa ceva in contract.
Multumesc
Este o clauza care poate fi atat ilegala cat si legala (functie de mai multi factori)
La nivel UE (de fapt mai bine zis CEE, pentru ca asa era pe atunci) exista o linie directoare din 1993 (Nr. 13) care reglementeaza aproximativ aceasta problema (clauze impuse consumatorilor) insa nu stiu in ce masura este direct aplicabila in Romania (majoritatea tarilor au transpus-o in drept intern)


Buna ziua,

Am avut abonament Zapp acum un an si am vrut sa ies. Nu s-a putut. De ce?
Initial mi s-a raspuns ca doar cu trei luni inainte aveam voie sa cer. Eu cerusem cu 30 de zile inainte. Asa ca mi-am schimbat abonamentul trecand la un tarif mai mic de 9Euro si in urmatoarea luna am cerut in avans iesirea din Zapp ca sa fiu sigur ca nu voi uita inainte cu trei luni de zile sa cer rezilierea contractului. Am platit abonamentul in continuare fiind de buna credinta. Urmarea a fost intreruperea serviciilor - nu mai mergea internetul.
Am sunat si mi s-a raspuns ca daca nu mai vreau sa fiu Zapp, mi se taie legatura dar.......trebuie sa platesc abonamentul pana la sfarsitul anului !!!!!
Nu i=am bagat in seama pana zilele trecute cand am primit o scrisoare de la o firma recuperatoare de debite, angajata de Zapp prin care mi se cere sa platesc 470,29 lei constand din suma de 2,76 lei rest neachitat!!!!! +penalitatii si restul fiind contravaloarea celor 200 $ + penalitati .

Ce parere aveti, putem sa facem o coalitie ANTIZAPP? Poate asa o sa devenim mai inteligenti. Cel putin eu ma simt dezonorat de atitudinea Zapp, dar nici cu justitia romana nu ma laud, asa ca ma asteapta zile negre, sansa fiind o COALITIE, un CLUB, o SOCIETATE AntiZapp.

Procese, timp si bani pierduti, viata amara, apeluri la Curtea Suprema, la Haga, la Bruxelles....
Cum sa o scoatem la capat cu Zapp ?
OPC are vreo putere in acest caz ? Ce dovezi sa va trimit? (daca le mai gasesc).
Stie cineva vreun caz de proces impotriva Zapp pe acest caz?

Cu bine,
Victor MODORAN
17 iunie 2008
Daca aveti dovada platii facturilor nu au ce sa va faca.Societati precum Zapp sau fosta Cosmorom merg si la plesneala de multe ori.Eu am patit-o cu cei de la Cosmorom cand am primit o scrisoare de la recuperatorii lor ca am de plata multe milioane de penalitati , dupa 2 ani de la inchiderea contractului.Fiind la rand la casierie am asistat la o negociere client-casier in care clientul ii zicea casierului ca el este dispus sa plateasca doar o mica suma din ce vor ei si au batut palma.Ceea ce am facut si eu , am negociat si am platit o suma foarte mica in comparatie cu ce vroiau ei.Cred ca a fost o greseala in cererea dvs. pentru ca ati cerut rezilierea contractului si trebuia sa cereti rezilierea contractului la termen.La termen inseamna conform clauzei de 90 zile care este mentionata in contract.Daca asa este trimiteti la Zapp o scrisoare recomandata sau mai bine sunati la ei si spuneti-le ca au inteles gresit si ca vreti la termen.Discutati,negociati nu va certati , ei sunt in cadere libera la numarul de clienti si chiar daca mai stati cateva luni la ei , e mai bine decat un proces.Si mie mi-au trimis o scrisoare de recuperare cu rezilierea contractului pentru ca nu am platit facturile etc , dar am mers la ei , nu m-am certat , le-am zis ca e o neintelegere si totul a reintrat in normal , cu toate ca am mai stat la ei inca 3 luni.Oricum vor dispare din toamna cand se va introduce in RO portabilitatea numerelor.
Directiva 93/13/CEE a Consiliului din 5 aprilie 1993
privind clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii

ANEXÃ
CLAUZELE MENTIONATE LA ARTICOLUL 3 ALINEATUL (3)

1. Clauzele care au ca obiect sau ca efect:
h) prelungirea automată a unui contract cu durată determinată, în cazul în care consumatorul nu specifică acest lucru, atunci când termenul stabilit pentru ca consumatorul să îsi exprime intentia de a nu prelungi contractul este stabilit excesiv de devreme;
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
radujura, utilizator
am avut si eu contract la zapp,am facut cerere de reziliere a contractului exact in ziua cand implineam 1 an,am vb la tel cu ei,le am explikat d c nu mai pot plati,au cerut o gramada de acte doveditoare cum ca eu sunt studenta ca mama e somera si tata pensionar,mi au cerut chiar si acte din care sa reiasa ca tata e bolnav si a fost internat in spital,le am explicat k nu am posibilitatea de plata a abonamentului pentru inca un an(tin sa specific ca pe numele meu erau 2 abonamente iar pe numele mamei 1 singur abonament)am facut cererre de reziliere amandoua in aceeasi zi numai k doar pe mine ma bombardeaza acum cu citatii de la firmele de avocatura ca as avea de plata 250 de euro pentru nerespectarea contractului,eu zic k si au pierdut toti clientii si d'aia tot incearca sa mai scoata ceva de la noi,am predat si terminalele(pe care le am platit la abonare)dar m-iau fost livratii banii(15 dolari pe terminal)intr un cont,mi s-a spus ca in cazul in care nu voi achita suma de 250 de euro ,voi fi bagata intr o baza de date si nu voi mai putea face alte abonamente sau imprumuturi bancare(pana acum am reusit sa fac si imprumut in banca si alte abonamente la orange)dar e chestia k mama se streseaza rau cand citeste toate amenintarile ,eu am de gand sa merg pana in panzele albe cu astia k stiu k avem castig de cauza!nu a trecut nimeni printr-un proces de acest gen??

Alte discuții în legătură

Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata calytul calytul Am fost data in judecata avand ca obiect somatie de plata OUG 119/2007, deoarece am incheiat un contract de telecomunicatii cu o firma de telefonie , mai exact ... (vezi toată discuția)
Probleme zapp mmv_mmv mmv_mmv Din decembrie 2006 sotul a facut un abonament la zapp. Vara asta ne-am interesat la serviciul clienti cum am putea sa inchidem acest abonament, intrucat nu il ... (vezi toată discuția)