avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Contract Telemobil (Zapp)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Contract Telemobil (Zapp)

Buna ziua.
Contractul pentru telefonie mobila incheiat cu SC Telemobil SA contine o clauza care spune ca rezilierea contractului , din partea clientului, trebuie comunicata cu cel putin 60 zile inainte de data aniversara.Daca nu se respecta acest termen, contractul se prelungeste pentru inca un an.Respecta aceasta clauza legislatia europeana - Protectia consumatorului sau ANRC .Este adevarat ca trebuie sa citesti ce semnezi dar totusi e o clauza "smechera" si sunt cam singurii care mai au asa ceva in contract.
Multumesc
Am primit si eu azi o somatie de la un birou de avocatura precum ca am o datorie catre zapp de 243,96 lei adica penalizari si una de 125.00 euro penalizari pentru nerespectarea duratei contraculale, dupa 2 ani de contract, asta dupa ce am facut cererea de incheiare a contractului la termenele lor si dupa ce am platit si ultima factura.Penalitatile ti se aduc la cunostinta dupa ce trec cei 2 ani de contract deaorece avand datorii catre telemobil contractul nu se reziliaza si esti bun de plata si a taxei de reziliere a contractului cea de 125 euro.Daca a mai trecut cineva prin asa ceva astept raspuns pls ca sa stiu ce fac in 10 zile le platesc sumele sau exista si alte posibilitati??
Cand ati facut cererea de reziliere?De cat timp?
Cea mai mare jegmanire a celor de la zapp! Si eu am primit dupa 6 luni de cand am platit ultima factura si am mentionat ca nu mai doresc sa continui acest contract,o somatie in care mi se cere sa pltesc suma de 1275, adica penalitati si taxa de reziliere inainte de termen pt ca daca nu actioneaza in instanta si tot felul de amenintari !Mie mi se pare un firt in adevaratul sens al cuvantului.Evident ca nu am de unde sa platesc aceasta suma imensa.Ce o sa imi faca o sa ma vanda pe mine sa recupereze acesti bani?Nu stiu ce este de facut dar acest lucru nu este posibil sa isi bata joc de noi la nesfarsit...........Trebuie sa facem ceva, neaparat
Nu platiti nimic. Daca ati incheiat un act aditional de prelungire a contractului taxa de denuntare de
denuntare de 200 $ nu mai este valabila. De asemenea la art. 9.1 din contract se specifica ca " Telemobil va putea factura abonatului o penalitate de 1% ....Deci daca nu exista o factura pentru penalitati care sa poata fi contestata, conform art. 10.1 in 45 de zile, de catre client, atunci nu se pot aplica penalitati. Unde mai pui ca in cazul in care esti persoana fizica te poti prevala de Codul consumului si Legea 193/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata calytul calytul Am fost data in judecata avand ca obiect somatie de plata OUG 119/2007, deoarece am incheiat un contract de telecomunicatii cu o firma de telefonie , mai exact ... (vezi toată discuția)
Probleme zapp mmv_mmv mmv_mmv Din decembrie 2006 sotul a facut un abonament la zapp. Vara asta ne-am interesat la serviciul clienti cum am putea sa inchidem acest abonament, intrucat nu il ... (vezi toată discuția)