avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura... bat-o vina!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura... bat-o vina!

Stie cineva care este data pana la care poate fi depus contractul de colaborare ca avocat stagiar, la baroul Buc.? Multumesc anticipat!
Buna,

Tocmai am luat decizia de inscriere in tabloul av stagiari si trebuie sa ajung in termen de 15 zile la Admin. Financiara. In contr de colab este stipulata o anumita suma, pe care, nu o primesc, de fapt. Pot sa declar ca obtin un venit mai mic, decat suma din contr, sau trebuie sa platesc impozit pe cea din contractul de colaborare? (pe care nu o primesc):D

Multumesc!
Nu exista vreun termen. Eu am intrebat la Barou, dar eventual du-te la Barou sau da telefon si intreaba.
bianca27 a scris:
Pot sa declar ca obtin un venit mai mic, decat suma din contr, sau trebuie sa platesc impozit pe cea din contractul de colaborare? (pe care nu o primesc):D

Cred ca poti sa declari oricat, oricum in anul urmator se face regularizare si platesti impozit exact pe cat ai castigat.

jurista a scris:
Nu exista vreun termen. Eu am intrebat la Barou, dar eventual du-te la Barou sau da telefon si intreaba.

Termenul de care e vorba aici nu are legatura cu baroul. Orice persoana care datoreaza impozit trebuie sa se inscrie in evidenta administratiei financiare, plus ca scrie chiar pe decizia prin care se aproba colaborarea cu X...
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
Poate sa-mi spuna cineva cum e cu deducerea cheltuielilor profesionale de la plata impozitului? Va multumesc.
Iti vei calcula venitul estimativ pe anul in curs.
In functie de venitul brut estimat pe anul in curs, scazand cheltuielile pe care le-ai efectuat pentru exercitarea profesiei (acestea sunt cele deductibile estimate cuprinse in declaratia pe care o vei depune la circa financiara) vei obtine venitul net estimat, impozabil.
Practic:
Venit brut estimat - (onorariul tau * 12 luni).
Cheltuieli deductibile estimate - taxa inscriere tablou av., bonuri benzina (n cazul unui comodat de ex.)
Venit net estimat - venit brut - chelt. deductibile estimate.

Achitand toate acestea, mi-am stricat o dimineata, insorita dealtfel. :D

Arunca un ochi si pe Codul Fiscal.

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)
Avocatii stagiari au cif? ContSters121604 ContSters121604 Buna seara! Am si eu mai multe nelamuriri cu privire la inregistrarea in evidentele fiscului. Am fost primita in barou in decembrie 2009. La scurt timp am ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)