avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura... bat-o vina!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura... bat-o vina!

Stie cineva care este data pana la care poate fi depus contractul de colaborare ca avocat stagiar, la baroul Buc.? Multumesc anticipat!
AndreiT a scris:

Mi-a placut si imi place in continuare faptul ca bianca27 nu s-a plans de faptul ca nu ii intra onorariul consemnat in contractul de colaborare.
Stimata colega a avut alta doleanta, iar ca sa fiu sincer, la inceput as fi acceptat sa lucrez pe gratis. Pentru ca la inceput orice ai face si oricat ai alerga, tot nu poti spune ca lucrezi "pe gratis".

Intr-adevar, intrebarea mea era strict legata de Adm. Fin. Iar despre onorariu am amintit doar pentru a inletelege situatia, nu ca o lamentare.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
bianca27, utilizator
Da, Bianca, am inteles noi, de-aia spunea cineva pe-aici ca esti de apreciat...
Acu' am priceput si treaba cu ce si cine cere... :yes:
bianca27 a scris:

AndreiT a scris:

Mi-a placut si imi place in continuare faptul ca bianca27 nu s-a plans de faptul ca nu ii intra onorariul consemnat in contractul de colaborare.
Stimata colega a avut alta doleanta, iar ca sa fiu sincer, la inceput as fi acceptat sa lucrez pe gratis. Pentru ca la inceput orice ai face si oricat ai alerga, tot nu poti spune ca lucrezi "pe gratis".

Intr-adevar, intrebarea mea era strict legata de Adm. Fin. Iar despre onorariu am amintit doar pentru a inletelege situatia, nu ca o lamentare.

Avlil a raspuns referitor la intrebarea ta, nu se poate declara la AFP mai putin decat in cotract. Dar se va regulariza anul urmator cand faci claratia 200. Vezi codul fiscal, ai dreptul si la cheltueli si se va diminua venitul impozabil.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
Multumesc mult, mi-am dat seama ca raspunsul la intrebarea mea era cat se poate de logic.:) Vazusem raspunsul lui AVLIL, de fapt am si depus actele la Adm Fin (la cea din sectorul in care am domiciliul si cea din sectorul unde isi are sediul cabinetul).

O seara buna!
De ce in doua sectoare diferite? Nu inteleg...
Platesti impozit si depui documentele fiscale numai in sectorul unde ai domiciliul fiscal. Ca lucrezi in Bucuresti sau in Craiova, ce relevanta are? Ca nu cabinetul are obligatii fiscale, numai tu.
Apoi, acolo unde depui declaratii fiscale, inspectorii iti vor calcula contributiile si tu va trebui sa platesti conform acestor decizii de impunere. Ce faci, platesti in ambele locuri?
Poate nu am inteles eu exact si poate ai depus acte diferite, chiar daca nu vad rostul.

Referitor la bani, eu nu am spus ca nu poti declara mai putin, poti, pentru ca o societate comerciala, de exemplu, nu e obligata sa declare ca venituri toate sumele din contractele incheiate, chiar daca nu i-au fost platite... La fel si tu: daca nu ai incasat, poti sa nu declari. Insa intrebarea era ce faci cand vine fiscul? Ca trebuie ori sa ai o relatie buna cu inspectorul tau care te poate sustine, ori trimiti inspectorul si la cabinet sa faca inspectie si sa vada ca nu exista chitante taiate de tine... adica e o durere mare de cap si pentru tine si pentru inspector. Care oricand poate alege sa nu te creada.
In plus, e cam nasol, ca initial tu crezi ca faci suma din contract (sau asa ar trebui), deci declari ca anul asta vei face 100 de lei profit, apoi vii la anul si declari pierderi... :slap: Aproape cauti un control, intelegi?
In plus, cabinetul chiar de nu te plateste, e posibil sa-ti ceara sa tai chitante, aici e o buba... :P

Ideea e ca e complicat. Daca ar fi sa-ti recomand insa ceva, eu asa ti-as recomanda sa faci: sa declari realitatea. Te folosesti apoi sa obtii banii de la cabinet, ar merita.

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)
Avocatii stagiari au cif? ContSters121604 ContSters121604 Buna seara! Am si eu mai multe nelamuriri cu privire la inregistrarea in evidentele fiscului. Am fost primita in barou in decembrie 2009. La scurt timp am ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)