avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se poate obtine mandat de arestare pentru furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se poate obtine mandat de arestare pentru furt?

Tocmai ce mi-a fost furat mobilul, bluza de trening si cheia in timp ce alergam la Stadion. :) Politistul care se cica se ocupa de caz mi-a cerut IMEI-ul de la telefon ca sa il putem identifica.
Am inteles ca asta nu a fost un caz singular si ca s-ar mai fii intamplat si mai mult ca sigur o sa se mai intample, deja s-a format o retea. Nu am cui sa zic toate chestiile astea ca politistul care ar trebui sa se ocupe de cazul meu are alte probleme deocamdata.
Iar fostii "doi si un sfert" se misca cu interceptarile doar daca au mandat de arestare de la procuror.
Credeti ca se poate obtine mandat de arestare pentru asta? daca da, care ar fii pasii..
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 20:38, 31 Decembrie 2010
Intai trebuie intreprinse cercetari de catre politisti si/sau alte organer pentru a se afla autorul faptei.
Pana acum fapta dvs,are autor necunoscut.
Incercati sa mergeti in audienta la comendantul politiei cu o petitie si sa ii solicitati ajutorul pentru impulsionarea cercetarilor.
Arestarile in orice cauza se fac in baza unor prevederi exprese ale legii penale ,reglmentate de art.148 si urm.c.pr.pen:.
-pericolul social al faptei
-persoana infractorului
-antecedente penale,etc
r.gabi a scris:

Intai trebuie intreprinse cercetari de catre politisti si/sau alte organer pentru a se afla autorul faptei.
Pana acum fapta dvs,are autor necunoscut.
Incercati sa mergeti in audienta la comendantul politiei cu o petitie si sa ii solicitati ajutorul pentru impulsionarea cercetarilor.
Arestarile in orice cauza se fac in baza unor prevederi exprese ale legii penale ,reglmentate de art.148 si urm.c.pr.pen:.
-pericolul social al faptei
-persoana infractorului
-antecedente penale,etc

Cauza dv.este fara solutie momentan,atata timp cat nu aveti faptuitorul pe baza de martori(macar) .
Tot ce este posibil sa fie solutia clara - A.N.-adica -autor necunoscut.Doar daca il prinde in alt "furt" pe baza amprentelor(daca s-au luat) il poate identifica...altfel...slabe sperante....

Bafta !
Azi am facut in sfarsit si ceva scris la politie, asta dupa ce am lasat IMEI-ul de miercuri la ei. Eu ma gandeam ca o sa ma de scris ceva, dar daca am scris jumatate de pagina (din ce mi-a dictat cel care se ocupa) catre comandantul politiei. Si nu am scris nicaieri ca i-am lasat certificatul de garantie cu IMEI-ul...

Chiar ma gandeam ca ei nu vor face nimic si sa vin cel putin cu un martor, care sa sustina macar ca am avut telefonul atunci cand a fost acolo. El a plecat mai devreme si nu stie ce s-a mai intamplat.

Faza e ca am incercat sa le explic ca s-a mai intamplat in cursul lunii asteia acolo si altor persoane, si mai mult ca sigur se va mai intampla.

Nu vreau sa o las asa in aer...
Singura solutie este un flagrant #-o

Acolo unde s-a "produs"fapta,-in perimetru....-puneti o momeala....pentru a "atrage"hotul ;
Amplasati o camera video minuscula macar (pixul magic cu camera incorporata -de exemplu) .
Doar asa veti gasi autorul/autorii furturilor de telefoane mobile s.a.m.d
Dupa parerea mea,cred ca autorii sunt "minori" nesupravegeati ori scapati de sub control .

Succes !
rodica_post a scris:

Singura solutie este un flagrant #-o

Acolo unde s-a "produs"fapta,-in perimetru....-puneti o momeala....pentru a "atrage"hotul ;
Amplasati o camera video minuscula macar (pixul magic cu camera incorporata -de exemplu) .
Doar asa veti gasi autorul/autorii furturilor de telefoane mobile s.a.m.d
Dupa parerea mea,cred ca autorii sunt "minori" nesupravegeati ori scapati de sub control .

Succes !

Ok, si daca nu face procurorul flagrantul avocatul inculpatului va cere sa nu se accepte proba in instanta, ca doar e proba video...

Si ca sa-i raspuns la autor, nu , nu va primi mandat de arestare, esti culmea? Asemenea oameni "nu prezinta pericol social" in romania ;)

Sa primesti mandat de arestare trebuie sa muncesti un pic mai mult, tentativa de omor, omor, sa comiti 2-3 violuri,etc... sau sa mergi cu un AK-47 pe stadionul ala de sport si sa furi de la toata lumea telefonul :)))
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)
Stat politienesc? menumoruth menumoruth Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ... (vezi toată discuția)
Telefon furat chitoi chitoi am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)