avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se poate obtine mandat de arestare pentru furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se poate obtine mandat de arestare pentru furt?

Tocmai ce mi-a fost furat mobilul, bluza de trening si cheia in timp ce alergam la Stadion. :) Politistul care se cica se ocupa de caz mi-a cerut IMEI-ul de la telefon ca sa il putem identifica.
Am inteles ca asta nu a fost un caz singular si ca s-ar mai fii intamplat si mai mult ca sigur o sa se mai intample, deja s-a format o retea. Nu am cui sa zic toate chestiile astea ca politistul care ar trebui sa se ocupe de cazul meu are alte probleme deocamdata.
Iar fostii "doi si un sfert" se misca cu interceptarile doar daca au mandat de arestare de la procuror.
Credeti ca se poate obtine mandat de arestare pentru asta? daca da, care ar fii pasii..
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 20:38, 31 Decembrie 2010
viol? eventual daca o violezi pe fiica lui basescu :)))
frank_kvitta a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

justdeals a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

justdeals a scris:

daca stiam cine este faptuitorul acum eram pe el.... deci e necunoscut autorul.

Se poate obtine mandat de arestare pentru autor necunoscut? ca sa se poata intercepta telefonul dupa aceea pe cale legala...

Nu se poate emite mandat de arestare pt autor necunoscut.
Se va identifica insa locul unde se afla telefonul.
Se vor face cercetari.

Se pare ca deja s-a identificat locul unde se afla telefonul, prin metode mai pe "undercover" asa ( ca sa citez exact ).. mai gen James Bond B-)
Acum astept si recuperarea, a ramas ca ma anunta politaiul care se ocupa de caz...
Deci se poate, daca se vrea.

De cativa ani se poate face identificarea locului unde se afla telefonul daca aveti codul.

intradevar,cu o eroare de 2 metri.dar nu in astfel de cazuri.o fo de un miliard de euro acest telefon?

.`` de putut se poate gasi un telefon dupa IMEI
2. tehnologia o detine SRI-ul (la noi in tara)
3. nimeni nu isi bate capu dupa un telefon furat dupa cum a spus cineva mai sus, costurile sunt prea mari ... si nu ma refer la tehnologie ci la oamenii care sunt pusi in cautarea lui... localizarea se poate face cu o eroare de 2 metri maxim ... nu conteaza ce cartela ai in telefon sau daca e inchis atat timp cat e bateria in el se poate depista chiar se pot intercepta si convorbirile....
4. se pot semna cate petitii vrem noi ca nici intr-o tara nu este accesibila tehnologia asta pentru public(poate doar pentru cineva mai pilos )... implica folosirea satelitor si triunghiularea telefonuui pentru interceptarea convorbirilor
5. se aplica numai pentru cazuri grave (viol, furturi considerabile, omor, etc /... )``

Nu sunt convins ca este asa.
Am auzit ca daca au codul se implica.
Toata treaba este sa aiba omul codul.
Daca a cumparat telefonul la mana a doua nu are codul...in majoritatea cazurilor...
Eu m-as bucura sa fie asa.
Stiu foarte multe cazuri in care nu s-a implicat nimeni.
Totusi,mai sunt si politisti care isi fac treaba.
Am avut de curand un caz in care s-a procedat in acest fel in cazul unei talharii.
In acest fel s-a identificat locul unde se afla telefonul.
Telefonul era vandut deja...desi politia s-a miscat foarte repede...

Ar fi interesant sa ne relateze userii cum se prezinta situatia in astfel de cazuri.Adica se actioneaza asa doar daca partea vatamata are relatii sau oridecateori se poate prinde un faptuitor...

avocat Claudiu Lascoschi
Linistiti-va domnilor!
Am masina de 50000 euro de care am fost deposedat prin inselaciune.
De doi ani se tot cerceteaza. Se stie si persoana, sunt si probe, are si cazier si tot nu s-a finalizat.
Am cerut si arestarea preventiva atat la politie cat si la procuror. Nimic nu s-a intamplat. La politie mi s-a spus ca nu se mai poate aresta preventiv decat pentru fapte foarte grave: omoruri, talharii, etc. Procurorul nici nu s-a sinchisit sa miste un deget pentru lipsa de timp.
Pentru furt, inselacine, abuz de incredere nici vorba sa se aresteze preventiv un infractor. Sau poate doar daca a deranjat o persoana cu functii importante in stat.
Aceasta este justitia din Romania. Nu o spun doar eu. O invoca si organismele Uniunii Europene!

Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
florindbro, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)
Stat politienesc? menumoruth menumoruth Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ... (vezi toată discuția)
Telefon furat chitoi chitoi am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)