avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... INTREBARE!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

INTREBARE!!!

Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au emis cecuri) a fost stinsa cu numerar,cu CF!Pot face uz de filele CEC ptr.recuperarea restului debitului....
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:05, 15 Februarie 2008
"O parte din debit(facturile ptr.care s-au emis cecuri) a fost stinsa cu numerar" Eu zic ca utilizarea lor ar fi abuziva dar f. f. f. greu de demonstrat numai daca pe cec nu scrie contravaloare fact fiscala nr... Mai ramane de vazut daca exista mandat contractual in utilizarea cecurilor, dar si asta cam fortat ca cecul e instrument de plata la vedere nu de garantie.... tot felul de amanunte pe care nu le stim:D..:DIn rest cum am mai spus cecul si BO raman titluri de comert abstracte si independente din pct de vedere al raportului fundamental cauzal
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
Darius Bobic, Avocat
fed2 a scris:

Pot face uz de filele CEC ptr.recuperarea restului debitului....

Sublinierea mea.
fed2 a scris:

..O parte din debit(facturile ptr.care s-au emis cecuri) a fost stinsa cu numerar,cu CF!Pot face uz de filele CEC ptr.recuperarea restului debitului....


Eu inteleg ca pentru restul ( facturilor)nu au fost eliberate filele cec
Parerea mea
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
Darius Bobic, Avocat
Revezi intreg mesajul omului ca sa nu ne certam aici aiurea, cand ideea era sa-i dam omului care ne-a intrebat o solutie. #-o
Eu am inteles ca exista un debit pentru care s-au emis facturi. Pentru acele facturi s-au emis cecuri si bo. Nu vad sa scrie nicaieri ca debitul e partial facturat ori partial acoperit cu file cec si bo.
Si eu am inteles ca exista un debit pentru care s-au emis facturi. Deasemenea am inteles ca pentru acele facturi s-au emis cecuri si bo. Am mai inteles ca facturile ce au fost garantate cu cecuri au fost platite cu chitante fiscale.
Debitul poate fi constituit si din insumarea a doua sau mai multe facturi.Asta nu inseasmna ca este facturat partial ci eu consider ca ne aflam in fata unui debit cumulat.
Ca solutie am mai spus si anterior consider ca cecul este titlu de comert abstract si independent din pct de vedere al raportului fundamental cauzal, platibil la vedere, deci le poate folosi, acestea isi produc efectele cu conditia sa fie depuse spre plata in termenul/termenele prevazut/prevazute de lege de la emitere..
Problema cu exceptiile personale este un risc la care se poate astepta dar cum am mai zis f.f.f. greu de demonstrat.
PS eu nu consider ca ne certam, consider ca discutam pe o speta , avem pareri diferite in unele puncte dar incercam fiecare sa le motivam si .....unde-s doi juristi exista trei pareri:D. Din pct meu de vedere , cu riscul de a ma repeta ,dar ,nu consider ca ne certam.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2008
Darius Bobic, Avocat

Alte discuții în legătură

Plati la contract cu bo, cec garantie Nafets Nafets In cazul in care se emite un BO cu care se stinge o factura, contabil aceasta factura a fost achitata, soldul mutandu-se intr-un alt cont contabil. Ma ... (vezi toată discuția)
Cec fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)