avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre tata

buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care ar fi sansele ca tatalui sa-i fie incredintat un minor de 6 ani in conditiile in care veniturile si conditiile pe care le pot oferi cei doi parinti sunt relativ egale, dar tatal este cel care se ocupa de copil - il duce si-l aduce de la gradinita, se joaca, il duce in vizite, etc, legaturile dintre ei fiind extrem de stranse. De la ce varsta se poate cere si lua in considerare si opinia minorului?
Am trecut printr-un proces asemanator anul trecut. Situatia a fost identica. Mama (fosta sotie) copilului nu a interesat-o 7 ani copilul. I-am finantat 4 facultati. Le-a facut. Doi ani am fost in localitati diferite. Venea acasa la 2 saptamani. Copilul crestea. Dupa, am locuit impreuna. A inceput masteratul. Pleca la ora 8 si venea la ora 22. Am crescut baietelul, am gatit, am spalat, am facut curatenie. Cu ce m-am ales? Cu o sotie care si-a gasit un amant de 60 ani si care mi-a luat copilul. A intentat actiune de divort. Am pierdut copilul pentru ca anchetele sociale se fac doar pe hartie. Am dreptate domnilor avocati sau judecatori? Justitia este cu adevarat oarba. Legea spune " ocrotim mama si copilul". Dar tatal unde este? Si-a luat palaria si a plecat? Este o lege nescrisa printre judecatori, aceea de a incredinta copilul mamei. Singurele variante pentru castigarea copilului de catre tata este sa demonstrezi cu probe si martori, urmatoarele: mama este alcoolica; mama se drogheaza; mama nu are discernamant; parasirea domiciliului mai mult de 6 luni. Restul, ce spun unii aparatori ai legii, este doar fictiune!
Acum, dupa un an de divort, nu am voie sa-mi vad copilul la scoala, nu am voie sa vorbesc cu el la telefon, programul imi este facut dupa bunul plac al mamei. Pentru ca o instanta judecatoreasca a hotarat asa. Domnilor judecatori si avocati, un copil nu este facut doar de femeie! Ce faceti dumneavoastra, prin lege, inseamna incalcarea principiului egalitatii oamenilor in fata legii in general si a sexelor, in special.
Nimic si nimeni nu compenseaza lipsa unui copil!
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2008
gabey1070, utilizator
De ce nu aveti voie sa va vedeti copilul la scoala? Aveti dreptul sa mergeti si la sedinte, sa va interesati de note, de evolutie, sa participati la sedintele cu parintii.
Din pacate, referitor la discriminarea intrinseca sistemului de justitie, aveti perfecta dreptate. Este injust, mai ales pentru copil. Adica el nu poate sa fie incredintat parintelui de care este cel mai apropiat, el poate fi incredintat doar mamei.
E urat.
Corect, in marea majoritate a cazurilor de incredintare a copiilor minori instantele hotarasc ca acestia sa fie incredintati mamei......... care asa cum am mai sustinut pe un topic ...... a transferat disputa dintre ea si tatal copilului pe alte terenuri:-/

Programul de vizita este stabilit de instanta judecatoreasca, in rest parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
Cum poate tatal divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, sa aibe legaturi personale cu acesta in afara de acel progaram stabilit de instanta? (2 wwek-end-uri pe luna, 30 de zile in vacanta de vara, 1 saptamana in vacanta de iarna) Credeti ca dupa 7 ani de iubire cu copilul tau, sa devii dintr-o data doar "turist" in viata lui? Nu cred ca se poate. Doar pentru ca femeile sunt vazute "bine" in instantele de judecata! DOARE!!!!!
Nu pot sa vorbesc nici macar la telefon cu copilul! Este foarte dureros ca altii sa-ti hotarasca viata!
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2008
gabey1070, utilizator
Aveti dreptate... dupa 10 ani copilul e ascultat, poate faceti o cerere de reincredintare.
Nu puteti avea legaturi personale in afara acelui program, doar in interior. Dar puteti urmari evolutia scolara, sa va interesati la invatator etc.

Alte discuții în legătură

Urgent Nico Preda Nico Preda care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)