avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii

Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare.
Debitorul formuleaza contestatie la executare in contradictoriu cu banca (contestatie la titlu executoriu),
instanta admite contestatia, constata nulitatea absoluta a titlului executoriu in baza caruia a fost efectuata executarea, si dispune pe cale de consecinta si anularea actului de adjudecare pe baza caruia adjudecatarul si-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Avand in vedere considerentele expuse, este admisibila o cerere prin care debitorul, in contradictoriu de aceasta data cu adjudecatarul si cu banca, solicita intoarcerea executarii si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii imobilului ce a facut obiectul executarii?
In eventualitatea ca aceasta cerere va fi admisa de instanta, poate obtine debitorul rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate inscris de debitor in baza actului de adjudecare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:54, 18 Martie 2008
Taxa prevazuta de art.13 din Legea nr.146/1997 , adica 8 lei.
Elis, am pus aceasta intrebare intrucat am mai avut pe rolul instantei o actiune similara, am timbrat cererea cu 8 lei, am depus-o la jud. de serv. si nu a avut nimic de obiectat.
Ulterior, dupa n termene, completul mi-a pus in vedere sa timbrez la valoarea imobilului.
A fost corect stabilit de catre instanta cuantumul taxei de timbru?
Sunt aplicabile in speta pusa in discutie disp. art. 6 ale Ordinului nr. 760/1999 - norme metodologice de aplicare a legii 146/97
Art. 6.
(1) Sunt considerate evaluabile în bani şi următoarele cereri:

a) cererea pentru constatarea dobândirii unui drept real;

b) cererea pentru restituirea prestaţiilor efectuate în temeiul unui act juridic pentru care s-a cerut constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea, rezilierea sau revocarea.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1) lit. b) capătul principal de cerere va fi supus taxei judiciare de timbru prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 146/1997.
Multumesc!
bttb63 a scris:

A fost corect stabilit de catre instanta cuantumul taxei de timbru?

Da, instanta a procedat corect!:)

Weeeiiiii?
Ce sa inteleaga sarmanul justitiabil din toata harababura asta?
In domeniul in care m-am specializat eu, se opereaza cu unitati de masura constand in nanometri, picometri, ...
Care-s unitatile de masura pe care le folosesc domnii magistrati, ...

Care-i concluzia la care-am ajuns eu? Mi-e frica sa trag concluzii, pur si simplu!
Adicatelea, in conditiile in care, ... mda pur si simplu prefer sa ma abtin de la comentarii, pur si simplu le consider de prisos !!!???

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)