avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii

Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare.
Debitorul formuleaza contestatie la executare in contradictoriu cu banca (contestatie la titlu executoriu),
instanta admite contestatia, constata nulitatea absoluta a titlului executoriu in baza caruia a fost efectuata executarea, si dispune pe cale de consecinta si anularea actului de adjudecare pe baza caruia adjudecatarul si-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Avand in vedere considerentele expuse, este admisibila o cerere prin care debitorul, in contradictoriu de aceasta data cu adjudecatarul si cu banca, solicita intoarcerea executarii si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii imobilului ce a facut obiectul executarii?
In eventualitatea ca aceasta cerere va fi admisa de instanta, poate obtine debitorul rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate inscris de debitor in baza actului de adjudecare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:54, 18 Martie 2008
bttb63 a scris:

Weeeiiiii?
Ce sa inteleaga sarmanul justitiabil din toata harababura asta?

Ce te deranjeaza de fapt?:)
Gabriela, cred ca mi-ar fi mai la indemana sa raspund la negatie.
Poate esti sau nu in asentimentul meu, consider ca ai pus o intrebare retorica.:">
Dragul meu/Draga mea, eu ti-am raspuns la toate intrebarile, care le-am considerat relavante fata de cauza!
Ca-ti plac sau nu...asta este treaba ta!
Ce pot face eu mai mult de atat ?:)


Si nu, nu era deloc retorica intrebarea mea! :)
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
De ce trebuie sa inteleaga ceva un justitiabil care nici nu e asistat de avocat, astfel cum sunteti dv. acum.

Am construit o casa acum ceva timp, de fapt am ajutat la asta... #-o Credeti ca am inteles ceva din planurile pe care le duceau de colo-colo maistrii si inginerul de santier? :)) Eram in plop.
Dar stiam ca nu pot cunoaste toate domeniile din lume, de aceea exista munca pe specialitati, tocmai ca nu le putem intelege si face pe toate... =D>

Consider ca e foarte greu ca sa intelegi un sistem care nu e specializarea ta. Asa cum eu nu am inteles nimic din calculele si executiile unor parti din constructia aia.
Ideea e ca, pentru a face un lucru bun, trebuie sa apelezi la specialisti. Altfel, te intrebi de ce nu-ti sta casa in picioare sau de ce-ti picura prin acoperis... :D

De aceea colega mea era foarte serioasa cand a pus acea intrebare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)