avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare salariati

Angajatorul care a primit salariatii detasati - in urma unei conventii semnate intre cele doua parti - ce acte trebuie sa intocmeasca pentru respectivii?
Mentionez ca raman platiti si cu aceeasi functie la angajatorul care detaseaza.

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 22 Martie 2011
1.Atunci salariatii respectivi vor aparea pe statul de salarii de la fima care ii detaseaza.
2 Nu inteleg exact ce ati vrut sa spuneti cu "cum decid sa fie detasati...". Se face o decizie de detasare, pe care salariatul in cauza o semneaza de luare la cunostinta.
ursuletroz a scris:

1.Atunci salariatii respectivi vor aparea pe statul de salarii de la fima care ii detaseaza.
2 Nu inteleg exact ce ati vrut sa spuneti cu "cum decid sa fie detasati...". Se face o decizie de detasare, pe care salariatul in cauza o semneaza de luare la cunostinta.

Multumesc ursuletroz, decizia de detasare a angajatilor trebuie emisa de firma care detaseaza sau de firma la care sunt detasati ?
Am inteles de la Dvs. ca decizia trebuie emisa de firma la care sunt detasati.
In conditiile pe care vi le-am relatat, cred ca aceste decizii ar trebui sa stea la dosarul personal al fiecaruia, in baza lor se calculeaza salariile, deci, cred ca trebuie emise de firma care detaseaza in baza Conventiei, proprii angajati.
Revin cu o intrebare: nu trebuie si un act aditional la contractul de m-ca al fiecarui angajat, cu modificarea temporara a locului de munca - unul din elementele principale ale contractului de m-ca ?
nu, decizia de detasare este suficienta, intrucat, fiind vorba despre prestare munca la alt angajator, se subintelege ca altul va fi locul de munca pe perioada detasarii.
beatrice culda a scris:

Revin cu o intrebare: nu trebuie si un act aditional la contractul de m-ca al fiecarui angajat, cu modificarea temporara a locului de munca - unul din elementele principale ale contractului de m-ca ?

Se fac numai decizii de detasare , care pot fi individuale sau colective ...Deciziile sunt emise de catre firma care detaseaza in baza acordului dintre cele doua societati.

Alte discuții în legătură

Detasarea angajatilor beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Cum procedez cu angajatii care au fost transferati - adica lichidati si angajati cu aceeasi data -la alt angajator din alta localitate dar ei ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj lilivlad lilivlad sunt angajata la o firma din 1997 in 2008 firma ma detaseaza la o alta firma aceasta obligandu-se sa imi plateasca salariul si contributiile .In 2009 iunie ... (vezi toată discuția)