avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare si intabulare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare si intabulare imobil

Solicit spijinul dvs.pentru a ma sfatuii in urmatoarea problema:
In prezent ma aflu in tratative foarte avansate de a cumpara o casa cu gradina la tara si doresc sa stiu de la inceput , calea cea mai simpla pe care trebuie sa o urmez pentru a simplifica obtinerea dreptului de proprietate a acestui imobil pe numele meu, tinand seama de urmatoarea situatie:
In fapt imobilul in cauza a fost cumparat in anul 1970 de actualul vanzator B.A. de la S.I. in prezent decedat, in baza unui inscris sub semnaruara privata neautentificat. B.A. l-a avut in posesie si l-a folosit neantrerupt pana in momentul de fata, avand pozitie deschisa in registrul agricol si platind impozitul in numele sau la zi. De precizat ca S.I. a mostenit in fapt acest imobil, iar in extrasul CF ca proprietar al imobilului este inscris S.C. tatal lui S.I. si acesta fiind decedat. In momentul de fata mai sunt in viata 2 fii a lui S.I.,mostenitori de drept care nu au revendicat sub nici o forma pana in prezent acest imobil :)
In speranta obtinerii unor sfaturi bune, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: voicubiris , utilizator 18:45, 4 Martie 2008
Am fost sfatuit sa cumpar depturile litigioase dintr-un proces intentat intre B.A. si fii supravetuitori ai lui S.I., in care sa fie revendicat dreptul de uzucapiune, iar prin hotararea judecatoreasca care s-ar pronunta, a-si putea sa castig eu in mod direct dreptul de proprietare. Ce parere aveti, puteti sa-mi comentati putin aceasta ipoteza ?
Care? Nu conteaza cine e in dosar, dv. sau cel care va vinde... Nu schima cu nimic datele problemei.
Insa, daca vreti sa cumparati, mergeti intai cu toate datele si actele la un avocat pentru o opinie legala... :D
Multumesc, voi revenii dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte uzucapiune - inainte sau dupa vanzare cocoon cocoon Vanzatorul A vrea sa vanda 4 suprafete de teren, mostenite in cota parte, a caror suprafata reala este mai mare (cu peste 50%) decat suprafetele care reies ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)