Solicit spijinul dvs.pentru a ma sfatuii in urmatoarea problema:
In prezent ma aflu in tratative foarte avansate de a cumpara o casa cu gradina la tara si doresc sa stiu de la inceput , calea cea mai simpla pe care trebuie sa o urmez pentru a simplifica obtinerea dreptului de proprietate a acestui imobil pe numele meu, tinand seama de urmatoarea situatie:
In fapt imobilul in cauza a fost cumparat in anul 1970 de actualul vanzator B.A. de la S.I. in prezent decedat, in baza unui inscris sub semnaruara privata neautentificat. B.A. l-a avut in posesie si l-a folosit neantrerupt pana in momentul de fata, avand pozitie deschisa in registrul agricol si platind impozitul in numele sau la zi. De precizat ca S.I. a mostenit in fapt acest imobil, iar in extrasul CF ca proprietar al imobilului este inscris S.C. tatal lui S.I. si acesta fiind decedat. In momentul de fata mai sunt in viata 2 fii a lui S.I.,mostenitori de drept care nu au revendicat sub nici o forma pana in prezent acest imobil :)
In speranta obtinerii unor sfaturi bune, va multumesc anticipat.
Am fost sfatuit sa cumpar depturile litigioase dintr-un proces intentat intre B.A. si fii supravetuitori ai lui S.I., in care sa fie revendicat dreptul de uzucapiune, iar prin hotararea judecatoreasca care s-ar pronunta, a-si putea sa castig eu in mod direct dreptul de proprietare. Ce parere aveti, puteti sa-mi comentati putin aceasta ipoteza ?
Care? Nu conteaza cine e in dosar, dv. sau cel care va vinde... Nu schima cu nimic datele problemei.
Insa, daca vreti sa cumparati, mergeti intai cu toate datele si actele la un avocat pentru o opinie legala... :D