avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum iti pregatesti un dosar pentru mers in instanta?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum iti pregatesti un dosar pentru mers in instanta?

Hai sa ne imaginam o situatie in care clientul x apeleaza la avocat ca sa il reprezinte intr-un dosar civil, comercial, etc.

Cum se pregateste dosarul pentr mers in instanta? Nu ma refer la formularea actiunii sau la intampinare sau ce mai face un avocat in numele clientului sau.

Ma refer la aspectele practice ale avocaturii. Ce informatii vrei de la client? Ce notite preferi sa iti iei? Folosesti o agenda? Faci o schita a dosarului, astfel incat daca lucreaza un coleg alaturi de tine sa inteleaga dosarul chiar daca arunca un singur ochi pe el?

Care sunt cele mai importante sfaturi practice pe care le-ati da unui incepator atunci cand e vorba sa isi pregateasca un dosar pentu mers in instanta?

Hai sa gasim 5 sfaturi importante. :D

Incep eu: sa isi ia notite si sa incerce sa sistematizeze informatia pe care o afla astfel incat sa aiba, la sfarsitul dosarului, un soi de sinteza a celor mai importante lucruri / date care s-au intamplat.

Sau e munca in zadar ce spun eu?
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 12:04, 2 Mai 2008
~ Conținut șters la cerere ~
Eu trag de timp tot pe temei de drept si nu mi s-a intamplat sa nu pot... Dar trebuie luat in considerare ca sunt foarte rare cazurile cand fac asa ceva, numai si numai in situatia in care clientul are neaparata nevoie...
In rest, cat mai repede termin, cu atat mai bine. Si pentru mine si pentru client.

:D
...m-am judecat 6 luni cu un mort...

AVLIL, am ras in hohote!:)):)):)):))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acccesul in dosarul civil a persoanelor care nu sint parti in dosar gaby83 gaby83 Buna ziua, sint nelamurita in urmatoarea situatie. Am deschis o actiune de repunere in termenul de obtiune succesorala. La studierea dosarului am ramas socata ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare art.461cpp Corneanu Mariana Corneanu Mariana Buna seara Speta este cam asa: Inculpatul este judecat in lipsa condamnat, arestat in Italia, extradat, rejudecat, condamnat definitiv, i se face computarea ... (vezi toată discuția)
Concediere avocat + anulare toate actiunile intreprinse contra intereselor clientului xlad xlad Avocat care a modificat o actiune contra intereselor clientului. Era actiunea aproape gata, a lungit-o 2 ani, a renuntat la 60% din pretentii probate cu ... (vezi toată discuția)