avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
@Newt stii ceva de modalitatea de examinare pentru definitivat(pentru cei din alte profesii). Multumesc.
-eu zic sa lasam putin panica si sa mai citim... se repeta aceleasi tip de zvonuri ca si anul trecut...si multi dintre noi santem la a doua/treia incercare si repetam panica si nu ne invatam minte ca daca vrem sa promovam treb macar sa parcurgem materiile...
-oricare ar fi tipul de examen -va garantez eu ca se va da din materiile pe care trebuie macar sa le citim! ...deci vaicareala e de prisos dragi viitori colegi, mai bine am discuta de tehnici de citit/invatat/teme/idei legate de materii subiecte etc...
-multa bafta!
Eu sunt la prima incercare. Aceleasi zvonuri s-au vehiculat in fiecare an? La ce folos le transmit acesti oameni, ca nu inteleg..........#-o
@omoplata: intrebare : ti s-au parut corecte celelalte examene la care ai mai incercat? Sau....altfel spus, nu ai promovat examenul din cauza lor sau pentru ca...nu ai dezbatut subiectele "ca la carte"? Pe mine ma macina ideea de incorectitudine. Daca as pica examenul asta, macar sa-l pic din cauza mea, nu din cauza celor din comisie.
-am picat doar la unul-sant la al doilea examen-urmatorul...

-da-in fiecare an -mahala... e intr-un fel normal pt ca sant emotiile care ne "omoara", insa treb sa ne concentram pe lucrurilor utile situatiei noastre.

-eu am picat la 2 materii din 5, la OEPA si D.Civ. -OEPA nu l-am tratat cu seriozitate si m-am ars!

- in principal am picat din "vina mea" am intrat in examen "din scurt" am invatat putin, (am practicat mai mult), insa treb. cel putin sa parcurgem materiile sa avem "macar habar"-sa intelegem cat de cat anumite subiecte-pt ca acolo in momentul examenului cu foaia in fata-vei fi surprins sa vezi ca daca ai citit macar si ai inteles ceva -vei putea reda in scris subiectul respectiv... nu e obligatoriu sa dezbati subiectul ca la carte-ci sa acoperi majoritatea cerintelor subiectului...-asa am facut la cele 3 examene pe care le-am promovat;

-iar in secundar a fost si vina comisiei de supraveghere(cei care ne-au pazit) care au abuzat si exagerat -depasindu-si atributiile de supraveghere cazand in terorizare si detectivism cu noi cei care eram in examen ...

-am picat examenul din vina mea-lipsa de cunostinte acumulate.

Multa bafta la examenul din acest an !
Asadar....dragi viitori colegi (asta e un apelativ pe care profesorii mei il foloseau des la cursuri) pe cai cu invatatul!

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)