avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
1. Da
2. respinge exceptia, incheierea se va ataca odata cu fondul cauzei
3. regulator de competenta, se va stabili competenta judecatoriei constanta
Nu era vorba de intrat cu codurile in sala de judecata..firesc ca se poate ...da totusi ..e jenant sa deschizi codul cand sa spunem avocatul advers sau judecatorul invoca o problema .. sa stai sa cauti prin cod raspunsul ...nu spune nimeni sa stim ca papagalii articole .. da nici sa avem "privirea blocata" prin coduri

Si da ..cunosc stagiari care au intrat din prima in paine ..si prin salile de judecata

E strict parerea mea ...
Obiectivitate maxima sa avem ..cu restul poate ne mai decsurcam

lexie a scris:

1. Da
2. respinge exceptia, incheierea se va ataca odata cu fondul cauzei
3. regulator de competenta, se va stabili competenta judecatoriei constanta

iata raspunsul oficial ;) la procedura civila (si baremul)

1. Discutarea exceptiei de necompetenta teritoriala la al doilea termen de judecata – 1,50 puncte
2. Declinarea competentei de judecata în favoarea Tribunalului Constanta. Recurs în termen de 5 zile de la pronuntare – 1,50 puncte
3. Daca instanta catre care s-ar trimite declina competenta si-ar declina competenta în favoarea aceleiasi instante s-ar ivi un conflict negativ de competenta, cauza fiind trimisa instantei superioare si comune
pentru solutionarea regulatorului de competenta. – 1,50 puncte

la nr. 2 dupa parerea mea trebuie sa respinga exceptia invocata de parat, invoca din oficiu competenta tribunalului si pune in discutia partilor dupa care va declina competena la tr constanta. in caz de delcinare intr-adevar exista recurs.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
lexie, utilizator
vad multe pareri pro si contra acestui examen...
dar...nu stiu cati sunt in situatia mea...adica cei care suntem DEFINITIVI in profesie in baza Legii... acestia dupa cum se poate observa din modul in care a fost conceput Regulamentul de examen, au fost exclusi din competitie si cred, ... in mod voit... De ce oare?!
Este vorba despre acei consilieri juridici sau juristi consulti care la data intrarii in vigoare a Legii 514/2003 se aflau in exercitiul functiei si astfel in virtutea legii, au fost trecuti de drept, juristi-definitivi...
..nici nu se putea altfel ..deoarece multi aveau o vechime in munca de peste 5 ani sau poate chiar 18 ani ...deci nu aveau cum a nu le recunoaste vechimea in profesie, acestor categorii, sau a le nesocoti pana la urma UN DREPT
Un alt argument ptr care aceasta Lege nu putea sa se aplice altfel , consta in aceea ca , daca toti consilierii juridici din aceasta tara , la data intrarii in vigoare a Legii 514, ar fi fost numiti stagiari sau ar fi fost nevoiti a da un examen de stagiar ..se pune intrebarea : cine le-ar fi fost "mentori" sau indrumatori?!
Este de notorietate ca, aceasta Lege 514/2003 nu a convenit in breasla "ilustrilor" avocati...de aici reversul...
daca,... pana acum, in orice profesie juridica accezi ca DEFINITIV pe respectivul post, prin participarea la concurs, a celor cu 5 ani vechime in profesia juridica recunoscandu-se DEFINITIVATUL , iata ca azi,.... cand "ilustri" avocati, se prevaleaza prin sali de judecata invocand Conventia Europeana si gravele incalcari a unor DREPTURI de catre instante ( fata de care tot respectul, in privinta corectitudinii examenului de INM si MAGISTRATURA), AZI,..acesti consilieri juridici -definitivi in baza Legii 514/2003 ...NU POT, LE ESTE INGRADIT , LE ESTE NESOCOTIT UN DREPT acela de a participa la acest concurs de primire in profesia de avocat....pe motiv ca: " nu au ABSOLVIT examenul de definitivat " astfel cum prevede Regulamentul - o Hotarare de UNBR...
Mai este o intrebare care se pune...domnilor, distinsilor "Maestrii":... Poate un Regulament sa modifice sau sa nesocoteasca o Lege?! sau Sunt mai presus acesti "distinsi domni avocati " decat insasi Legea?!
Bine spunea cineva aici pe forum...
Oare cati dintre actualii "Ilustrii" avocati ar lua acest examen in forma si conditiile impuse noua...
sau cati fii sau fice a distinsilor "Maestrii" ar lua acest examen in conditiile date?
Stiu ca ADEVARUL DERANJEAZA...DAR ASA NU SE MAI POATE DOMNILOR!!!! ACEASTA PROFESIE SE CONSIDERA A FI ....LIBERALA...sau?! e doar o aparenta?

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)