avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Nu interzice nimeni dreptul de a participa la un concurs... am scris cateva pagini mai in fata! E vorba despre ce se intelege prin sintagma "consilier juridic definitiv" si, mai ales, conditiile de definitivare in acceptiunea UNBR: fie exercitarea profesiei de consilier juridic cel putin 5 ani inainte de intrarea in vigoare a Legii 514/2003 (dovedita cu inscrisuri) fie promovarea unui examen de definitivat (chiar daca aceasta inseamna pentru consilierul juridic in cauza o "re-definitivare")!
Nu mai exista recurs la incheierea de declinare a competentei ci aceasta este irevocabila, corectarea postata este depasita. Codul s-a modificat in noiembrie anul trecut. Va recomand sa cititi legea 202/2010 si varianta actualizata a CPC pentru ca e posibil ca si alte spete sa fie interpretabile altfel in acest moment.
Speta vizeaza un imobil situat in navodari jud. constanta cu o valoare de peste 500.000 lei, si aceasta este motivatia pentru competenta teritoriala si materiala a Tribunalului de acolo.
Instanta admite exceptia necompetentei materiale (absolute), ca e de ordine publica...si cea a necompetentei teritoriale nu se mai pune in discutie admitandu-se prima.
Prima zi de infatisare a fost abia la al doilea termen de judecata deci nu este tardiva invocarea exceptiei si discutarea ei.
Cred că în următoarele 2 luni o să-mi petrec primele ore ale dimineţii prin instanţe. Dacă tot nu mă pricep la speţe, să ştiu măcar cum merge treaba... aşa, 10% măcar :))
Diana Persa a scris:

Nu mai exista recurs la incheierea de declinare a competentei ci aceasta este irevocabila,

Diana, daca instanta respinge exceptia de necompetenta se pronunta printr-o incheiere, care poate fi atacata cu apel sau cu recurs numai odata cu fondul. Daca admite exceptia, instanta se pronunta printr-o hotarare, care, intr-adevar, nu mai este supusa niciunei cai de atac.
Salut,

Am o intrebare. Tinand cont de faptul ca inca nu au aparut tratatele lui Neagu actualizate prin mica reforma de pe ce invatati? Am incercat sa invat din cartea prof. A. Crisu insa e f prost facuta si pica paginile din ea. Ma poate ajuta cineva cu o solutie?
M-am gandit sa citesc din tratate si in acelasi timp sa urmaresc de pe codul actualizat insa nu stiu cat de bine o sa mearga. A incercat cineva asa si a reusit?
Astept un raspuns.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)