avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
al3x82 a scris:

Mihaela88 a scris:

Maximul este de 2 ore pt fiecare examen. Al3x82 se simte deja la "bara" probabil.

Pentru cei care se inscriu la Bucuresti : voi ati depus si foaie matricola? Eu am terminat anul asta si cei de la secretariatul facultatii mi-au spus ca mi se elibereaza doar adeverinta echivalenta diplomei de licenta, pe care sunt trecute MEDIILE anilor, insa nici vorba de un supliment echivalent foii matricole. Pentru cei care au terminat in acest an : ati primit de la facultate acest "supliment"?

Nu-ti mai trebuie nimic inafara de adeverinta, dar trebuie sa o legalizezi, anul trecut au fost 4 ore .. si tot asa am inteles ca o sa fie si anul acesta.. si nu ma simt nici la " bara" si nici pe langa bara... dar mersi mult

Da...4 ore dar anul asta se da civil+procedura civila in aceeasi zi, penal + procedura penala in alta zi. De aici am dedus ca maxim 2 ore va fi pt fiecare disciplina, ceea ce inseamna ca subiectele trebuie sa fie facute in asa fel incat sa poata fi rezolvate in 2 ore, nu in 4.

In legatura cu adeverinta...ai terminat anul asta, dai la Bucuresti si nu ti s-a cerut suplimentul?
flower102 a scris:

Buna ziua.

Proba teoretica si cu caracter aplicativ ,in sensul dorit de Regulament , inseamna o speta, doua, trei care necesita rezolvare pe baza cunostintelor teoretice ale candidatilor.

Exemplu: X cheama in judecata pe sotul sau , pentru divort si partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei etc......
Pe baza acestei spete se vor pune mai multe intrebari. De exemplu:
1. Enumerati elementele cererii de chemare in judecata.
2. Care va fi solutia instantei de fond?
3. etc.
Opinez ca nu vor exista subiecte teoretice ex: actiunea in revendicare - definitii, conditii etc. si spete ci DOAR SPETE.

In alta ordine de idei, problema majora o reprezinta grilele. Aici va fi marea durere pentru ca nu vor fi deloc simple, sa zicem medii. In februarie 2010 s-au dat in proportie de 80 % grile de la INM.

Inchei prin a va spune ca nu e posibil ca zeci de pagini sa contina discutii legate de o amarata de adeverinta sau de certificate de nastere legalizate sau nu. Sunteti viitori avocati, dar unii dintre voi habar nu au sa citeasca un regulament sau sa procure o adeverinta de la medic.

Bafta maxima!!!!!!!

Hai sa fim sinceri, ca una scrie in regulament si pe site si alta se cere. Si n-am chef sa vin la Bucuresti sa fac un drum degeba si ulterior sa ma trezesc ca nu am dosarul complet. Exemplu elocvent : pe site se cere "certificat de nastere - copie certificata" iar cand te duci acolo iti cere COPIE LEGALIZATA. Asa ca domnule atotstiutor, daca ceva nu-ti convine pe acest forum poti sa-l parasesti.
Iar faza cu suplimentul la fel. Nici macar NU ESTE SOLICITAT PE SITE NICAIERI, iar acolo se cere. Asa ca deduce tu ce vrei domnule viitor avocat.

Relativ la examen :
1. daca tu crezi ca acele grile din 2010 au fost "tip INM"............. au fost grile cu un grad mediu de dificultate, nici vorba sa fie precum cele de la INM.
2. asa banuiesc si eu ca va fi la teorie. Insa nimic nu e sigur. Vom vedea cand vom avea subiectele in fata. Hotararea e confuza si se contrazice la capitolul asta, Si aici nu stiu daca mai e vorba de oameni care "habar nu au sa citeasca un regulament" sau e vorba de incompetenta celor care au formulat regulamentul si hotararile astfel incat sa nu lase loc de dubii.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Buna la toti,mai sunt cateva saptamani pana la examen, bafta la toti.
Hai sa facem impreuna cateva grile:

1.In cazul viciilor ascunse ale lucrului vandut, cumparatorul:
a.nu are deschisa calea unei actiuni in constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare;
b.are deschisa calea unei actiuni in anulare pentru eroare asupra substantei obiectului contractului;
c.are deschisa calea actiunii estimatorii;

2.In materia mandatului:
a.actele de conservare sau de administrare pot fi incheiate de mandatar pe baza unui mandat general;
b.procura, ca negotium, este un act juridic unilateral;
c.raspunderea mandatarului aparent nu poate fi angajata, in niciun caz, fata de tertul contractant, deoarece lipseste vointa mandantului de a fi reprezentat;

3.In materia contractului de inchiriere a locuintei:
a.este nula clauza potrivit careia plata chiriei se face la domiciliul locatorului;
b.cesiunea contractului de inchiriere nu este interzisa de Legea locuintei;
c.este nula clauza prin care proprietarul este exonerat de obligatiile ce ii revin potrivit prevederilor legale;

4.Imprumutul de consumatie:
a.se poate stinge prin dare in plata;
b.se poate stinge prin remitere de datorie;
c.nu poate avea ca obiect decat o suma de bani;
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
moni_s, utilizator
toata lumea stie grielele astea, au fost date la INM.
Mihaela88 a scris:

flower102 a scris:

Buna ziua.

Proba teoretica si cu caracter aplicativ ,in sensul dorit de Regulament , inseamna o speta, doua, trei care necesita rezolvare pe baza cunostintelor teoretice ale candidatilor.

Exemplu: X cheama in judecata pe sotul sau , pentru divort si partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei etc......
Pe baza acestei spete se vor pune mai multe intrebari. De exemplu:
1. Enumerati elementele cererii de chemare in judecata.
2. Care va fi solutia instantei de fond?
3. etc.
Opinez ca nu vor exista subiecte teoretice ex: actiunea in revendicare - definitii, conditii etc. si spete ci DOAR SPETE.

In alta ordine de idei, problema majora o reprezinta grilele. Aici va fi marea durere pentru ca nu vor fi deloc simple, sa zicem medii. In februarie 2010 s-au dat in proportie de 80 % grile de la INM.

Inchei prin a va spune ca nu e posibil ca zeci de pagini sa contina discutii legate de o amarata de adeverinta sau de certificate de nastere legalizate sau nu. Sunteti viitori avocati, dar unii dintre voi habar nu au sa citeasca un regulament sau sa procure o adeverinta de la medic.

Bafta maxima!!!!!!!

Hai sa fim sinceri, ca una scrie in regulament si pe site si alta se cere. Si n-am chef sa vin la Bucuresti sa fac un drum degeba si ulterior sa ma trezesc ca nu am dosarul complet. Exemplu elocvent : pe site se cere "certificat de nastere - copie certificata" iar cand te duci acolo iti cere COPIE LEGALIZATA. Asa ca domnule atotstiutor, daca ceva nu-ti convine pe acest forum poti sa-l parasesti.
Iar faza cu suplimentul la fel. Nici macar NU ESTE SOLICITAT PE SITE NICAIERI, iar acolo se cere. Asa ca deduce tu ce vrei domnule viitor avocat.

Relativ la examen :
1. daca tu crezi ca acele grile din 2010 au fost "tip INM"............. au fost grile cu un grad mediu de dificultate, nici vorba sa fie precum cele de la INM.
2. asa banuiesc si eu ca va fi la teorie. Insa nimic nu e sigur. Vom vedea cand vom avea subiectele in fata. Hotararea e confuza si se contrazice la capitolul asta, Si aici nu stiu daca mai e vorba de oameni care "habar nu au sa citeasca un regulament" sau e vorba de incompetenta celor care au formulat regulamentul si hotararile astfel incat sa nu lase loc de dubii.

1. Orice dosar care se intocmeste pentru un examen, in care se cere certificat de nastere e musai sa fie legalizat. Nu trebuie sa scrie citet undeva, trebuie sa deduci, a intuiesti ca doar vrei sa devii avocat.

2. Suplimentul diplomei de licenta este mentionat in actele necesare inscrierii, cel putin la BB.

3. Grilele din februarie 2010 au fost cele de la INM in proportie de 80 %. Si daca dvs. spuneti ca au fost medii ca si dificultate va rog sa-mi explicati rata de promovabilitate de 20 %.

4. Faceti ce faceti si aruncati mocirla in ograda UNBR, pe diferite considerente, formulari echivoce, interpretari nuantate etc. Uitati un singur lucru, voi de asta va veti ocupa in profesia voastra...de a gasi '' portite'' in texte de lege, de a etala sensul corect si logic, de a face un lucru real sa para nereal in unele spete etc.
Trebuie sa ai si inclinatie spre profesia asta, nu doar sa stii DC,DPC,DP,DPP,OEPA.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)