Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Am cateva intrebari pt cei care si-a luat adev med de la Policlinica Titan(Buc):ati avut nev de trim de la med de fam(pt ca eu nu am med de fam),cat a costat,daca ati luat adev psih tot de akl si cat dureaza toata alergatura?Ca sa stiu ce program imi fac :((.
as avea si eu niste nelamuriri,,,E cineva care s-a inscris in Baroul Timis?
Va rog...scrieti-mi.!!!!
E nevoie si de testare Psihologica, sau doar de adeverinta de la medicul de familie si de la psihiatru?
Eu nu sunt din Timisoara dar vreau sa ma inscriu acolo.
Astept raspuns...va rog....
In toata tara sunt aceleasi conditii. E nevoie de un certificat de la un doctor PSIHIATRU + adeverinta de la medicul de familie. Atentie ! uita-te pe site-ul Baroului Timis, e posibil sa va trimita la anumite clinici, cum se intampla de exemplu in Arges. In Bucuresti nu au preferinte.
Buna!
Eu sustin examenul la baroul Dolj. Daca e cineva care sustine tot la Dolj si vrea sa colaboram sau cineva care are informatii, il rog foarte frumos sa imi scrie in privat. Multumesc frumos. Bafta la toti!!!
Am o intrebare pentru cei care invata la TGO din alta carte decat cea a lui Statescu, poate alti autori explica altfel.
Deci la imbogatirea fara justa cauza efectul principal este de restituire in limita imbogatirii, dar apoi Statescu spune ca in cazul in care bunul - obiect al imbogatirii este vandut, debitorul din raportul juridic din actiunea de in rem verso trebuie sa restituie valoarea bunului. Pai limita imbogatirii sale a fost pretul, iar nu valoarea bunului.....la sfarsitul sectiunii spune ca se aseamana cu plata lucrului nedatorat cand accipiensul este de buna-credinta, Or in aceasta situatie codul spune ca in cazul in care accipiensul de buna-credinta instraineaza bunul, este dator la restituirea pretului catre solvens, nu a valorii bunului.
Ceilalti autori ce spun? In cazul imbogatirii fara justa cauza, in ipoteza expusa nu se restituie oare PRETUL incasat, iar nu valoarea bunului?
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)