avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Aş vrea sa fac doar o corecţie, în 2010 au fost câte 40 de întrebări la o materie şi nu 60...erau câte o 100 de întrebări două zile consecutiv, iar intrebările la organizarea profesiei de avocat erau împărţite în două părţi a câte 20 de întrebări în prima respectiv a doua zi, intradevăr la drept penal şi organizarea prof. de avocat au fost foarte uşoare întrebările(cel puţin din pct meu de vedere) dacă ştiai cât de cât materia se putea lua 10, o întrebare cu recursul în interesul legii era un pic mai grea, dar in rest întradevăr nivel mediu.
In schimb procedurile au fost un pic mai grele, iar la civil la 4 intrebări erau corecte toate 3 variante de răspuns, întrebări ulterior anulate, dar e suficient să pierzi timp gândintu-te ce să răspunzi atâta timp cât tu ai baga mâna în foc că toate variantele sunt corecte, alege tu 2 din 3 corecte. Un alt minus al examenului de la sibiu a fost aglomeraţia şi caldura care era în sali. Nu e uşor să stai la un examen înghesuit între persoane şi să primeşti câte un cot când din stanga când din dreapta astea timp de 4 ore. Nu exagerez când spun că în unele sali, nu ştiu dacă în toate, aveai spatiu cât să-ti aşezi foaia de examen şi efectiv te atingeai de persoanele de lângă tine, ceva mai norocoase au fost persoanele care stăteau în margine.
Sper să nu aveţi parte niciunul de aşa ceva, credeţi-mă nivelul de concentrare scade drastic, ori cât ai fi de nepăsător la chestiile astea.
ªi încă ceva Mihaela88, eu nu zic că nu se înscriu unii la ghici, dar de acolo şi până la ideea de a susţine că mulţi merg nepregătiţi mi se pare exagerat, mai ales că din câte intuiesc nu ai trecut prin examenul asta de prea multe ori sau poate chiar niciodată şi vb doar din auzite sau presupuneri. Îţi zic că cunosc persoane fff bine pregătite care dintr-un nenoroc sau...nu ştiu...nu au promovat examenul şi alţi care aveau un bagaj de cunoştinţe mult mai redus au intrat. Aşa că mai ai nevoie şi de un pic de baftă, contează foooarte muuult.
În legătură cu poveştile cu intratul persoanelor pe alte criterii decât cele "teoretice" uitaţi-vă la numele admişilor şi căutaţi printre personalităţile (membrii barou, magistraţi, poliţie, doctori, etc) oraşului numele, poate se mai regăseşte. În orice caz cu mâna pe inimă spun că şi dintre aceştia sunt care merita să fie acolo.
M-am cam lungit, ideea e că vă urez la toţi multă baftă şi concentrare maximă atât la examen cât şi la învăţat.
în prima zi de examen: [ link extern ] ;
în a doua zi de examen: [ link extern ] ;
Buna, in cazul in care va ajuta cu ceva ...hai sa va spun cum si ce mi-a trebuit mie cand m-am inscris(b.buc) :
- in primul rand, nu a fost suficienta fisa aia medicala facut la un spital aici (desi avea si psihiatric, si interne-40 de lei) mi-a mai trebuit adeverinta si de la medicul de familie.
-alta problema, eu desi am terminat in 2010..nu mi-a fost eliberata diploma nici acum, asa ca am avut doar adeverinta,pe care era trecuta si situatia pe fiecare an, insa expirase in iunie si am cerut o prelungire, dar pe care nu era trecuta situatia scolara, asa ca le-am legalizat pe ambele si le-am depus).
- cand am intrat cu dosarele mi s-a spus ca ...din al doilea dosar pe FIECARE copie trebuie scris "conform cu originalul" si semnat.
- ptr ca nu aveam diploma...sa fac o declaratie in care sa specific ca am solicitat diploma dar ca nu mi-a fost eliberata, decat adeverinta si sa scriu nr adeverintei, si ca ma angajez pe proprie raspundere sa depun diploma la baroul bucuresti atunci cand intru in posesia ei.
- pe cerere a trebuit sa scriu ceva de genul "ma oblig ca in cazul promovarii examenului sa ma inscriu in baroul bucuresti" ceva de genul asta. nu mai stiu exact...ptr ca eram mult prea stresata si obosita(eu mi-am facut aproape tot dosarul in ziua in care m-am inscris)
p.s. acum vreo 2 saptamani, am sunat la un barou din tara( timis, daca nu ma insel) si am intrebat cum se da a doua proba(doar speta sau speta si sinteza) la care o doamna foarte draguta mi-a raspuns..."sincer....nici noi nu stim inca!" :stunned:
imi pare rau ca iar ies discutii! nu am dat examenul in februarie, dar am dat in noiembrie si chiar am invatat. ca si altii de aici, de pe forum. am fost nedreptatita total. asta e... mai incerc si acum, dar dezamagirea mare de anul trecut si-a spus cuvantul si nu am reusit sa ma pregatesc ca anul trecut.
trebuie sa avem la noi copia chitantei de plata a taxei, nu?
da, din pacate s-au facut multe nedreptaţi, si este foarte frustrant sa stii ca ştiut şi meritai să intri, iar alte persoane cu care te-ai consultat şi au scris mai dezorganizat, mai puţin intra şi tu nu, doar datorită numelui.
Dar nu trebuie gândit negativ, fruntea sus şi inainte..., e normal ca după un eşec să fie pregătirea mai grea, dar nu e imposibilă, totul ţine de pshic...
Ideea e că dacă nu ai numele potrivit, în anumite locuri, e mai dificil şi dacă scrii de 7-8 se poate transforma in 5.5-6, dar în mod cert dacă scrii de 9-10 nu exista şanse să fi depunctat încât să nu intri.
Încă ceva trebuie privit doar părţile bune în examinarea asta şi stres cât mai puţin că dosarele, că teorie, speţe, invăţaţi şi căutaţi să găsiţi frumosul în fiecare subiect, speţă,...aşa e mult mai uşor (ştiu că e greu, dar e mult mai bine aşa).
Multă multă baftă!!!

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)