avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Art. 20. - (1) Patrimoniul I.N.P.P.A. se constituie din:

a) resurse provenite de la bugetul U.N.B.R. şi bugetele barourilor;

b) donaţii, sponsorizări sau legate;

c) venituri realizate din activităţi directe;

d) alte venituri realizate în condiţiile legii.

(2) Fondurile I.N.P.P.A. vor fi utilizate în vederea realizării obiectivelor acestuia, cu aprobarea Consiliului Institutului.

(3) Pentru activităţile desfăşurate de I.N.P.P.A. (formare profesională iniţială şi continuă, studii, puncte de vedere, proiecte de acte normative etc.) se percep taxe ce vor fi stabilite de Consiliul Institutului, la propunerea Preşedintelui Consiliului.

Se percep taxe pentru FORMARE profesionala. NU PENTRU ADMITERE IN PROFESIE. Atentie contul bancar este AL INPPA !!!
Art. 17
(1) Primirea in profesie se realizeaza numai in baza unui examen organizat de U.N.B.R., cel putin anual si la nivel national, potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de avocat.
(2) Examenul pentru primirea in profesia de avocat se sustine in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si se desfasoara in mod unitar, in centrele teritoriale ale acestuia, avand la baza o metodologie elaborata si aprobata de Consiliul U.N.B.R.

"ORGANIZAT" nu este echivalent cu "IN CADRUL". De ce INPPA a perceput taxa si nu UNBR ?

Art. 2. - (1) I.N.P.P.A. este persoană juridică română de drept privat, non-profit, de interes public, aflată sub autoritatea Consiliului U.N.B.R..

(2) I.N.P.P.A. este organizat şi funcţionează în baza principiului autonomiei, precum şi în limitele competenţelor stabilite de prezentul statut.

(3) I.N.P.P.A. nu face parte din sistemul naţional de învăţământ şi nu este supus procedurilor de autorizare şi acreditare, prevăzute de lege

Sub ce fel de AUTORITATE ?
Hai nea BOTA fa-i praf. :))
"Lista lectorilor acreditaţi de Consiliul INPPA

ca urmare a analizării dosarelor depuse în perioada aprilie-mai 2008 şi martie - aprilie 2009 , în cadrul concursului de oferte, făcut public prin afişare pe site-ul INPPA..."

IATA DE CINE ATI FOST "CORECTATI" ! De unii care au ajuns acolo "prin concurs de OFERTE" :)). Baaa treziti-va.

Se poate intra si asa. [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)