avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Lawer, utilizator
stefania87 a scris:

s-au reluat discutiile non examen...

Astea sunt discutii non examen ? Adica pe tine nu te intereseaza cine iti organizeaza examenul, cum il organizeaza, cum te corecteaza ? Ce intelegi tu prin discutie asupra examenului ? Doar alea in care tocilaru' se vaita sau se lauda ca a scris o fraza si a luat 3 puncte din start ? E foarte tare.
neAvocatul a scris:

Nu exista niciun caz de INCOMPATIBILITATE ? Atentie. Poti practica, poti fi partener senior, poti fi membru al Consiliului UNBR, poti fi lector la INPPA, poti aproba bugetul INPPA tu fiind si membru in conducerea INPPA, poti corecta lucrarile candidatilor la examenul din octombrie 2011 (e in topic) etc. Pai mai frate nu se sesizeaza nimeni ?

Parca e mai buna pozitia de combatant....benefic, in spiritul si litera legii ( care se pare ca deranjeaza pe multi )
Si asta daca nu cumva intervine iar cenzura...
muccelmic a scris:

neAvocatul a scris:

Garantez ca vor fi cel putin 70-80 de admisi dintre cei care aveau nevoie de cateva sutimi, plus inca vreo 30 dintre cei care aveau nevoie de vreo 3-4 puncte in plus. PETITIE PENTRU DESFIINTAREA INPPA, institutie de manevra a UNBR, neconstitutional infiintata si nelegal finantata. CEREM PUBLICAREA NUMELOR CORECTORILOR SI A NUMELOR CELOR AFLATI LA SUPRAVEGHERE. Aceasta publicare va reprezenta un semn al transparentei si al corectitudinii.

Mare scandal mare cu privire la neacreditarea unor anumite sectii, sau anumitor forme de invatamant a unora dintre universitatile particulare. Foarte normal, foarte frumos, dar am putea oare face efortul dnule ministru Daniel Funeriu, de a aplica legea TUTUROR?
Innpa isi "stabileste" in propriu staut ca nu se supune nici unei forme de acreditare, desi desfasoara o forma de pregatire postuniversitara si organizeaza atat examene de admitere, cat si de definitivat intr-o profesie, din care ies practicieni pe care ii plateste papagalul de roman. Adica, un avocat, caruia i se poate adresa ulterior orice contribuabil roman, poate capata titlu de avocat stagiar sau de avocat definitiv, fara nici un drept conferit in acest sens, de Ministerul Educatiei, institutiei emitente a acestui titlu?
Daca raspunsul este da, vin si eu cu o intrebare simpla: Ce ziceti domnule ministru, eu cu mama, am putea sa ne facem un srl de organizare a rezidentiatelor din medicina, si sa facem si noi in sufrageria lui mama, cativa chirurgi, neurochirurgi, pediatrii, ca stie mama niste doctori care ar veni sa predea, sa corecteze la admitere si la finalizarea studiilor de rezidentiat? Merge? ce ziceti?
Dar daca noi astia de pe forum, ma refer la astia mai talambi care am picat, ne-am puteaoare face un INM al nostru? Ca promitem ca ne scriem si noi in statut ca nu ne supunem nici unei forme de acreditare. Ce ziceti, merge?

Sa stiti ca nu am pomenit de mama in calitate de asociat asa intamplator, m-am uitat la INPPA si am vazut ca se poarta modelul parinte si copil. Ce ziceti, merge?

Da asta are oare legatura cu examenul?
neAvocatul a scris:

stefania87 a scris:

s-au reluat discutiile non examen...

Astea sunt discutii non examen ? Adica pe tine nu te intereseaza cine iti organizeaza examenul, cum il organizeaza, cum te corecteaza ? Ce intelegi tu prin discutie asupra examenului ? Doar alea in care tocilaru' se vaita sau se lauda ca a scris o fraza si a luat 3 puncte din start ? E foarte tare.

Stefania, daca astea sunt discutii non examen, nu crezi ca ar fi mai bine sa...navighezi pe site-uri unde sa poti intelege ce si cum???
Sau discutii cu si despre examen , se refera la taxa barou, la pretz roba, pret legitimatie...cu se se mai imbraca d-nele avocate, ce cluburi frecventeaza....
Iarta-ma....dar chiar despre examen se vorbeste aici....

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)