avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
[ link extern ]
Liviu: Eu sunt convins ca au fost grave erori in corectarea lucrarilor, sper ca cei care recorecteaza lucrarile sa isi ia in serios treaba.Referitor la vazutul lucrarii dupa solutionarea contestatiilor ma gandesc ca se poate utiliza Legea 544 din 2001 privind accesul la informatiile de interes public.Daca nu se poate pe aceasta cale sa iti vezi lucrarea cel putin poti sa afli cine a facut parte din comisia de elaborare a subiectelor , din comisia de solutionare a contestatiilor etc.Mai mult poti sa afli notele celor 2 corectori care cica au corectat lucrarea.
Mihai: Merci Liviu! Am depus deja o cerere in acest sens. Acum astept raspunsul, si ma gandesc serios sa merg mai departe in cazul in care este necesar. Modul in care au fost corectate lucrarile este incredibil. Sper ca toti cei care s au simtit nedreptatiti la acest examen sa nu se dea batuti, sa lupte in continuare, iar presa, sa nu mai puna intrebari reotrice, ci sa puna punctul pe I. Nu vreau sa critic neaparat, ci sa i provoc pe cei din presa sa sustia cu fermitate tinerii competenti.
Cat despre profesorii universitari, cred cu tarie ca acest examen este un mod prin care sunt discreditati. Cred ca pana si lor le este teama de acest sistem, care peste noapte a ajuns sa fie mult mai puternic decat orice institutie de invatamant acreditata de stat.
buna seara tuturor
nu ar fii bine sa discutam de pe acum si varianta contencios? Din cate stiu nici la recorectare nu vom revedea lucrarile noastre, iar chiar daca le vom putea cere dupa aceatsa etapa tot nu se va vedea pe foaie cursul punctarii pentru ca nota cumulata din multe sutimi,,,puncte etc se trece pe un borderou. Aastfel...ma intreb cum vom avea certitudinea ca nota este a noastra? poate o sa primim si borderoul cu punctajul....
daca cineva are info despre o eventuala judecata in contencios, de ex. cine sytabileste nota la aceasta cale de atac( judecatorul?) , cat dureaza...etc ....sa o publice aici
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
nicuv, utilizator
stefania87 a scris:

stefania87 a scris:

bravo neavocatule ai ghicit...esti foarte tare sa intuiesti omul din spatele mesajelor...adik daca ti-ai data seama de mami si tati inseamna ca ai simturi deosebite...esti exact genul de om care pica foarte usor in capcanele altora...te agiti. prea mult si pana la urma uiti ce doreai sa afirmi...adik dc de la un comentariu ironic ai ajuns la mami si tati inseamna ca sistemul asta te-a frustrat rau...si pana la urma aparam aceeasi cauza...nu imi amintesc sa fi precizat ca tot ce s-a intamplat cu examenul a fost corect..pot doar sa spun din proprie experienta ca pentru mine a fost ceva mai ok spre deosebire de anul trecut...
si pe langa toate acestea...ma asteptam sa ghicesti si ironia din spatele ploii de bani....da na...vezi daca la tine nu ploua....

Sa avem incredere, nu? Dormi linistita FNI vegheaza!
Sa avem incredere, nu? Nu-i asa ca ne mai luati banii si la anu si de cate ori vrem noi sa-i dam?
Si transparenti cum sunteti nu-i asa ca faceti ce bareme vreti, ca de fapt mai e putin si puteti folosi chiar si un barem de civil la penal, ca stiti voi cum sa o intoarceti?
Si legali, nu? Ca de cand lumea si pamantul supraveghetorii dintr-o sala de examen sunt profesionisti din materie?
Legali nu? Ca posturile in asa zisul invatamant inppa nu se ocupa prin concurs ca la restul plebei?

Deranjez si eu cu intrebarea: Who the hell you think you are? (celebru deja discurs, se gaseste pe youtube, e fara oferta publica, ma refer la autor)

nicuv a scris:

buna seara tuturor
nu ar fii bine sa discutam de pe acum si varianta contencios? Din cate stiu nici la recorectare nu vom revedea lucrarile noastre, iar chiar daca le vom putea cere dupa aceatsa etapa tot nu se va vedea pe foaie cursul punctarii pentru ca nota cumulata din multe sutimi,,,puncte etc se trece pe un borderou. Aastfel...ma intreb cum vom avea certitudinea ca nota este a noastra? poate o sa primim si borderoul cu punctajul....
daca cineva are info despre o eventuala judecata in contencios, de ex. cine sytabileste nota la aceasta cale de atac( judecatorul?) , cat dureaza...etc ....sa o publice aici

Imi permit o sugestie, pe care, cu ingaduinta dvs, o fac tuturor: Mini aparat foto la urmatorul examen. Cand ei pun pe net baremul, tu iti pui teza! De restul sa speram, se va ocupa Parchetul, daca va mai fi cazul chiar si in aceste conditii!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
muccelmic, utilizator
Acest examen este compromis. Nu mai incercati cu contencios, cerut lucrarea etc. Incercati sa invatati altfel, nu sa stiti materia cu adevarat ci sa tociti niste puncte teoretice care se vor puncta la baremul "special facut cu grija pentru voi". Ati vazut in interviul de mai sus ce fel de oameni decid destinul vostru. Si in functie de ce criterii fac ei "reforma orbilor". Si ce interese au. Si ce tembel isi argumenteaza pana si o candidatura care "nu ofera niciun avantaj". Au luat-o prost. In avocatura nimeni nu este etern. Cu exceptia broastei testoase care apare pe la tv madam P I.Asta este tot farmecul. Stai sa ajungem si noi odata sa votam in congres.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)