avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Interviul cu av. Corin Danescu, cand voia si el sa fie decan. Sursa avocatnet.
"Ce v-ar diferentia pe dumneavoastra ca si candidat fata de restul candidatilor?

Prefer sa nu raspund la aceasta intrebare, pentru ca nu stiu daca neaparat diferentele sunt in interesul meu. Colegii mei vor hotari in clipa in care isi vor alege Decanul. S-ar putea ca programul meu sa fie exigent si astfel nepopular. Eu personal nu doresc sa fiu decan pentru a obtine vreun avantaj pentru mine. Am o anumita experienta, indraznesc sa spun o anumita notorietate, si un birou de o anumita factura, o eventuala pozitie de decan nefacand decat poate sa-mi incarce si mai mult programul si sa ma faca sa-mi neglijez propria afacere. Prin aceasta candidatura incerc sa trag un semnal de alarma. Daca exista o dorinta din partea colegilor sa il receptioneze s-ar putea sa avem o sansa sa facem ceva impreuna. Problemele avocaturii despre care vorbesc nu ii vizeaza numai pe avocatii tineri, sau pe cei fara clientela si lipsiti de posibilitati. Atata vreme cat se va permite intrarea in profesie a unor oameni, pe care nu ma sfiesc sa o spun ii consider nechemati, vor aparea probleme, care se vor propaga in in intreaga avocatura bucuresteana, afectand inclusiv marile cabinete si avocatii cu renume, care in opinia mea trebuie sa reactioneze implicandu-se si iesind din pasivitatea actuala.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... "

Omul este in Consiliul de Conducere al INPPA. A vrut sa fie decan. Uitati-va pe cine afecteaza "nechematii". V-ati prins acum ?

Afecteaza prin concurenta. "Nechematii" aia buni. Mie imi pare rau de om si il apreciez pentru ca la notorietatea lui si la biroul de o "anumita factura" ia uitati-va cum se implica si se dedica reformei. Nu vrea vreun avantaj pentru el da' il afecteaza :)).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
neAvocatul, utilizator
stefania87 a scris:

bravo neavocatule ai ghicit...esti foarte tare sa intuiesti omul din spatele mesajelor...adik daca ti-ai data seama de mami si tati inseamna ca ai simturi deosebite...esti exact genul de om care pica foarte usor in capcanele altora...te agiti. prea mult si pana la urma uiti ce doreai sa afirmi...adik dc de la un comentariu ironic ai ajuns la mami si tati inseamna ca sistemul asta te-a frustrat rau...si pana la urma aparam aceeasi cauza...nu imi amintesc sa fi precizat ca tot ce s-a intamplat cu examenul a fost corect..pot doar sa spun din proprie experienta ca pentru mine a fost ceva mai ok spre deosebire de anul trecut...
si pe langa toate acestea...ma asteptam sa ghicesti si ironia din spatele ploii de bani....da na...vezi daca la tine nu ploua....

stefania87 a scris:

bravo neavocatule ai ghicit...esti foarte tare sa intuiesti omul din spatele mesajelor...adik daca ti-ai data seama de mami si tati inseamna ca ai simturi deosebite...esti exact genul de om care pica foarte usor in capcanele altora...te agiti. prea mult si pana la urma uiti ce doreai sa afirmi...adik dc de la un comentariu ironic ai ajuns la mami si tati inseamna ca sistemul asta te-a frustrat rau...si pana la urma aparam aceeasi cauza...nu imi amintesc sa fi precizat ca tot ce s-a intamplat cu examenul a fost corect..pot doar sa spun din proprie experienta ca pentru mine a fost ceva mai ok spre deosebire de anul trecut...

Esti sigura ca eu am fost ala care a picat ? :)).
Adevarata problema este undeva in spatele tuturor acestor randuri scrise frumos. As dori sa sugerez o intrebare domnilor ziaristi care se ocupa de asemenea interviuri " : De ce, in urma rezolvarii contestatiilor, niciun candidat la acest examen nu are dreptul sa vada cum a fost evaluata propria lucrare??????". Din aceasta intrebare rezulta raspunsul la toate intrebarile puse de dumneavoastra. As fi tare bucuros daca cineva mi-ar putea da un sfat juridic in acest sens. Multumesc anticipt.
neAvocatul a scris:

stefania87 a scris:

cand te inscrii la un examen primul lucru pe care il faci este sa ai incredere in institutie...poate intr-o alta tara...poate se poarta la tine saracia ca la mine ploua cu bani...

La tine ploua cu bani in tara asta ? Sigur nu ar fi trebuit sa ploua cu bani in "alta tara ?" :)) Un stagiar caruia ii ploua cu bani, foarte misto. Ce e mami si tati ? Apropo vezi ca nimeni nu a spus nimic de presedintele UNBR. De aceea nu inteleg de ce l-ai adus in discutie. De fapt inteleg un pic dar hai sa nu suparam pe ce ne "ajuta" :)).

Eu cred ca la srl INPPA exista mai multi actionari, unii chiar rude, asa ca e normal sa isi apere firma. Io daia mi am propus sa mi fac un srl de INM sau de rezidentiat medical cu mama, ca apoi, aia de sor inscrie o sa aiba incredere in institutie..........vai, ce o fi? ca imi suna cunoscut...gata, mi-am amintit :"Dormi linistit, FNI vegheaza"...mama si cati au venit cu incredere, si cati orveni sa se inscrie si la mine tot cu incredere si io tot cu incredere o sa le iau banii, si ei, pana la si dupa contestati,i o sa doarma linistiti, si cu increderea ca la anu" iar le iau banu', iar io nu o sa i dezamagesc. Si mama are si ia un fiu si o nora, pe care, prin oferta publica ii facem lectori, si sa vezi cum o sa ploua cu bani si la noi.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)