As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe activitatea ca avocat stagiar in luna martie, dar pana la sfarsitul lunii febr voi continua sa lucrez la firma la care sunt angajata.
Problema este ca sunt insarcinata in aproape 2 luni si nu stiu exact cum sa procedez (sau cum se procedeaza in cadrul profesiei de avocat) pentru a avea stagiul de cotizare de 12 luni neintrerupt, pt a putea beneficia de concediu de maternitate si, ulterior de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.
Buna ziua,
am si eu o intrebare. Doresc sa incep perioada de stagiatura incepand cu luna decembrie 2009. pana la acea data, eu am fost angajata ca jurist la o firma, mai mult de 12 luni. problema mea este urmatoarea:
1. Trebuie sa ma suspend din barou pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilululi?
2. Beneficiez de indemnizatie pentre cresterea copilului si cine mi-o va achita in cazul unui raspuns pozitiv?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
p.s. Am uitata sa mentionez ca data probabila a nasterii este 7 mai 2010 :)
Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in octombrie 2010.
Cotizez lunar la casa de asigurari a avocatilor 800 lei.
Stiu ca la momentul asta venitul lunar de referinta pentru un avocat este 2300 lei.
Intre ultimul loc de munca si cel actual exista o intrerupere de 22 de zile. Casa de asigurari a avocatilor spune pe site-ul lor urmatoarele:
Cuantumul indemnizaţiei lunare se stabileşte în raport de media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterioare cererii, determinată în raport de contribuţiile la sistem.
Calculul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului este următorul:
a. baza de calcul a indemnizaţiei este determinată de media contribuţiilor lunare efectiv plătite la fondul CAA pe ultimele 12 luni; LA MINE ESTE DE 8 MIL
b. Cuantumul indemnizaţiei se determină prin aplicarea unui procent de 85% asupra venitului corespunzător contribuţiei - bază de calcul. VENITUL NET SAU BRUT?
c. Cuantumul indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului până la 2 ani sau îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani nu poate fi mai mic de 40% şi nici mai mare de 100% din venitul de referinţă lunar pe profesia de avocat stabilit de către Consiliul Uniunii Avocaţilor din România, în vigoare la data soluţionării cererii. DACA VENITUL MEU NET ESTE DE 5000 LEI, INDEMNIZATIE NU POT SA IAU MAI MULT DE 2300 LEI CAT ESTE VENITUL DE REFERINTA LUNAR?
In paralel cu aceasta indemnizatie, pot primi si indemnizatie de la stat? Daca da, se calculeaza 85% din venitul net, dar nu mai mult de 4000 lei/luna?