avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore lucrate in week-end
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore lucrate in week-end

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata la plata unui spor pentru orele lucrate sambata, sau duminica ( 8 ore / zi) , in conditiile in care acestea nu sunt ore suplimentare, ci se incadreaza in 40 ore / saptamana ? Si nici numarul orelor intr-o luna nu depaseste timpul normal de munca ?
Poate stie cineva ... multumesc anticipat ...
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 09:38, 14 Martie 2008
legislatia muncii prevede ca timpul de odihna trebuie sa fie de doua zile, de preferinta consecutive sambata si duminica, insa in cazul in care repauzul de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii societatii, acestea se pot acorda in timpul saptamanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Program lucru inegal - sporuri IrinaDu IrinaDu Buna ziua, Lucrez la o companie IT de Outsourcing care isi desfasoara activitatea 24/7. Programul meu este pe ture de la 7 AM la 3:30 PM, de la 3:30 la ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)