avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat BANAL!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat BANAL!

Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa cumpere ceva nume si nu au mai cumparat , iar eu am luat un colet de CD-uri in valore de 35 ron , la un moment dat ei au zis sa iesim si am iesit si eu dupa ei, avand produsul in mana , am trecut de casa de marcaj si cand am vazut ca ei trec de detector ( ca dupa casa de marcaj sunt doi angajati care semneaza facturile si un asa zis decetor ), am realizat ca am uitat sa platesc produsul , fara a avea nici o intentie de a fura , si mam oprit singur din drum , nu -ma oprit angajatul sa ma intrebe de factura , am dus produsul undeva in apropiere si am incercat sa ies . Acolo ma oprit acel angajat , a venit sefa de la securitate , si apoi politia si mi sa facut dosar penal cu furt calificat .
Va rog din suflet sa imi spuneti cat mai sigur daca se poate :
1) Inchisoare de la 3 la 15 ani (cazier patat)
2) Amenda penala (cazier patat)
3) Amenda administrativa ( cazier curat)


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 16:32, 11 Martie 2008
in cazul de fata , din ceea ce ai relatat tu aici , consider ca procurorul va aplica art 18 indice 1 cod penal, si iti va aplica o sanctiune cu caracter administrativ , din cele prevazute de art 91 cod penal! vei scapa ieftin stai linistit !
De curiozitate, prietenii tai au fost chemati ca martori? Ce au declarat? Sau, daca nu au fost la politie asa cum presupun, ce ar declara daca ar fi chemati?
Pai nu au fost la politie , pt eu eram ultimul dintre ei , si dupa ce am trecut de casa de marcaj ei deja incepusera sa treaca de detector si am strigat "we!" da nu ma`u auzit . in orice caz daca ma auzeau si veneau inapoi sa imi dea cartela sa platesc doamna care semna facturile sigur iar fi spus angajatei de la casa sa nu`mi incaseze , sau daca as fi rugat pe cineva de acolo din apropiere sa`mi dea cartela ar fi facut la fel . Despre ei am zis ca i`am cunoscut in urma cu cateva minute ca sa nu ii implic si pe ei , si cred ca nam facut bine . Pai ar declara ceva de genu ce am declarat si eu , pt ca chiar asa s`a intamplat , si le`am zis sa aduca proba video , nu au aduso.. pai nu`s prosti aia de la magazin sa dea caseta video , ei au tot interesul sa ma bage cat mai tare !!! In orice dosar penal , la mijloc se afla niste interese financiare !! Suntem totusi in Romania, iar pentru mine care nu am relatii e foarte greu sa ma lupt cu ei !!! Pot doar sa`i pup undeva , nimic mai mult ! In continuare ma astept la absolut orice .

Scuzati limbajul , si va multumesc pentru afirmatii !
Spune-ne ce zice procurorul... Trebyuia sa ceri tu proba aia video, desi e cam greu sa o aduca...
Trebuia incercat sa-i intorci pe politisti impotriva magazinului...
si mie mi s-a intamplat la fel. dar nu stiu cum sa procedez.
trebuie sa merg la politie sa ma interesez de cursul dosarului?
sa va explic, am sustras din carref niste zorzonele (170ron), m-au prins, a venit politia , a facut pv pe acele lucruri, dar culmea nu le-au luat la sectie..., desi aveam bani, am vrut sa le platesc, m-au dus la sectie si stiti tot tacamul....
as dori sa stiu ce se va intampla de acum incolo:
1. trebuie sa un la politie i sa urmaresc dosarul.?
2.ma vor chema la proces?
3.imi vor face cazier pt furt calificat?
4.oare voi putea plati doar o amenda administrativa?
astept un raspuns.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
upsy, utilizator

Alte discuții în legătură

Am mare nevoie de ajutorul d-voastra Kudos Kudos Bineiteles ca daca nu faceam o porcarie nu aveam nevoie de ajutor...Asadar..sa va zic patania mea.Intr-o seara ma plimbam cu prietena mea si cu inca 2 fete ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din mall de 250 de lei ContSters324598 ContSters324598 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost in mall-ul afi palace cotroceni si m-am dus la pull and bear de unde am luat un sacou si un tricou de 250, le luasem pe sub ... (vezi toată discuția)