avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
No name a scris:

Bien sur că se poate scrie un tratat, eu mă refer la tratarea etapelor judecăţii, începând cu deschiderea acesteia, trecând prin cercetarea jud. şi dezbateri şi terminând cu deliberarea şi pronunţarea.
Gracias!
P.S. -Nu tratăm excepţiile, căile de atac etc.Sper că m-am făcut înţeles.

ªi mă refer, am uitat să spun la FOND.
~ Conținut șters la cerere ~
Alex esti prin zona?

Cum te-ai descurcat cu "Organizarea profesiei"? Ai citit Hotararile din iunie 2008? Ce parere ai despre Hotararea 8 care propune modificari ale Legii 51, adica in ce masura "consideram" modificarile, atata timp cat momentan legea nu poate fi schimbata decat dupa procedura din Parlament? Intreb pt ca sunt modificari importante, cum ar fi abrogarea art 16 alin 2 lit b si art 16', introducerea art 68.1-68.17 care trateaza problema asistentei judiciare si altele cateva mai minore. Art. 80 din Statut spune "Hotararile adoptate de Congres sunt definitive si obligatorii pentru toate organele profesiei si pentru toti avocatii" insa art 61 din Legea 51, unde sunt trasate sarcinile Congresului avocatilor, spune ca poate modifica statutul profesiei, pe cel al CAA si alte multe si diverse, INSA in ceea ce priveste modificarile legii de organizare DOAR "face propuneri autoritatilor cu drept de initiativa legislativa privind profesia de avocat".
Intrebarea finala in legatura cu aceasta hotarare ar fi: desi nu modifica legea (fiind la nivel de propunere), dar introduce modificari importante( Departamentul de coordonare a Asistentei judiciare,etc) care devin obligatorii pt avocati fiind facute prin Hotarare (cf art 80), sunt ori ba cerute la acest examen care ne paste cat de curand???
Adica, pe o scara de la unu la zece, care este puterea unei hotarari a Congresului avocatilor de modificare a legii de organizare? In ce masura se aplica obligativitatea acesteia pt avocati, inainte de a se concretiza finalitatea pe care o urmareste?

In atentia profesionistilor si a colegilor de breasla pt un eventual raspuns
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator
No name a scris:

elis a scris:

DIANA AVA a scris:

Multumim
M-ati scapat de 2 subiecte nu foarte placute.

daca mai ai subiecte neelucidate inac, posteaza-le pe forum .... si se va gasi o rezolvare si pentru ele ;)

Propun două subiecte care sunt tratate neunitar în doctrină:
1. Judecata în procesul civil;
2. Judecata în procesul penal.
Bineînţeles, ambele subiecte tratate de la A la Z.
MULŢUMESC ANTICIPAT:coffee:
PS. - PTR. VIITORII AVOCAŢI, CONSIDER CÃ TOTUL GRAVITEAZÃ ÎN JURUL ACESTOR PROBLEME.

no name-ule, eu zic ca ultima problema e tratarea neunitara in doctrina a unor chestiuni... #-o Aproape TOATE subiectele sunt tratate neunitar. Depinde doar de centrul universitar la care te raportezi, formatorii profesorilor etc. Uneori stau cu trei tratate in fata si ma umfla rasul cand ma gandesc ce as putea (sau ce mama naibii ar vrea ei) sa scriu la examen....
Parerea mea e ca trebuie sa te uiti un pic peste lista cu cei din comisie si sa vezi ce pareri impartasesc. Avand in vedere ca anul asta au scos bibliografia ar trebui sa accepte orice parere argumentata- insa ma indoiesc de asta.
Chiar daca poti sa dezbati mai multe puncte de vedere pe acelasi subiect nu vei avea timp. Vorba lui Elis... Orice subievt de la examen ar putea face obiectul unei carti (sau brosuri:D)
Mai mult, daca intri in polemici s-ar putea sa o iei pe aratura sau parerea pe care o enunti sa fie in contradictoriu cu cea a corectorului... Care crezi ca ar putea sa fie rezultatul?:)
@dana2space

da, tu ai dreptate......cret ca.......in cazul nefericit cand tragi un asemenea subiect la oral, cred ca e bine sa pomenesti in 2-3 cuvinte cum a fost, cand s-a discutat schimbarea si o idee-doua cu ce anume se schimba.......este vorba de un examen oral totusi, nu intram cu el intr-un barem, ci discutam cu o comisie......asta e partea buna...

nu-mi fac mari probleme din pricina asta.....s-ar putea sa gresesc......:)

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)