avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
@dana2space

- lista celor din comisie e afisata pe SITE si te uiti dupa ce s-a afisat:D

- Eu "mi-am facut temele" de anul trecut dupa examen. Am vorbit cu unul... cu altul (care au luat examenul) si am cam aflat ce cerinte au corectorii. In plus unii dintre ei predau pe la facultati asa ca nu e greu sa-ti dai seama de opinia lor

- Uneori nu e timp sa dezbati nici macar un subiect asa cum ai vrea sau cum ai putea- si asta considerand doar o opinie- (sa zicem dominanta). Ma refer in special la civil... imi amorteste mana numai cand ma gandesc

- Drept urmare o tin cont de parerile lor (ale celor din comisie) chit ca stau cu doi-trei autori pe masa...

- La restul materiilor o sa incerc sa nu divaghez prea mult de la COD (pentru ca pot sa o iau prin maracini si sa fac mai mult rau decat bine si nici nu stapanesc materia in asa fel in cat sa-mi permit sa argumentez fiecare chitibus)
#-o#-o#-o Oameni buni, mai puteti? ca eu simt ca incet ajung la limita. Si apropo voi mai stiti ceva din ce ati invatat?
nu mai stiu nimic, nu-mi ajunge timpul, iau cate un subiect aleatoriu si parca daca ma uit la titlu nu stiu sa-l rezolv.....desi n-am invatat in viata mea in halul asta, nici la admiteri, nici la licente, niciodata....

sincer, sunt DINCOLO de stress si oboseala si griji, nici nu-mi mai pasa daca iau sau nu, iar daca nu, pana la anul invat 3h in fiecare zi sa nu mai ajung sa alerg in Ajun.......pana la anul o sa visez fiecare subiect ca pe Tatal Nostru si ASTA ESTE...........#-o (iar la norocul meu la anul se schimba metodologia si se da grila sau alte subiecte sau alte materii sau mai stiu eu ce X-( )
@dorians

Tot nu prea am inteles daca lista aia este deja pe site, sau urmeaza sa se afiseze? Ti-am inteles de la bun inceput strategia, insa incercam sa-ti sugerez daca nu cumva este prea tarziu, atunci cand afli componenta comisiei, sa mai poti sa alegi de ce opinie sa tii cont... Adica, daca aflii din timp e absolut ok, daca nu...ramai la presupuneri, din pacate. Alt aspect era faptul ca respectiva comisie poate avea si opinii diferite, nu crezi? Ideea cu "stop divagare cod" si eu o imbratisez, fiindca in mod sigur nu o sa avem timp de filozofii...:) Referitor la cerintele corectorilor te astept, daca ai timp, cu mesaj privat:)

@diana ava
1.Poti sa fii mai explicita referitor la a ne "maltrata singuri"? Am citit despre cei de anul trecut pe linkul trimis de Alex, insa crede-ma ca nu pricep ce anume ai sesizat tu ca i-ar fi cuprins, cu exceptia emotiilor?
2.Sunt de acord cu tine ca avem nevoie de calm, liniste, optimism,etc, insa si de sprijin reciproc, iar ceea ce spunea dorians ar putea fi, daca se poate aplica, o sugestie foarte buna
3.Diana, esti o pacifista si apreciez mult acest lucru, dar nu interpreta gresit diferentele de opinie, pentru ca din acestea se naste de fapt evolutia. Pentru a fi sigur ca o idee este buna ceri feedback, nu incurajari. Cu cat sunt mai multe pareri si solutii diverse, tu consideri ca e deja "razboi" fiindca iti "atata spiritul", eu insa cred ca abia atunci iti faci o imagine de ansamblu si te apropii de adevar. In fine, ceea ce nu-ti convine ai putea sa ignori.
Succes tuturor!!!
va rog puteti sa-mi spuneti daca subiectele de la admitere vor fi numai din cele propuse sau pot fi si altele care nu apar ....adica ... altele din tematica data dar care sa nu se afle printre cele din lista cu subiecte.... va multumesc..

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)