avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
acu'......le luam pe toate la rand.......1. examenul asta pacatos; 2. stagiul, 3. INPPA, abia apoi def-ul.....

si este foarte clar ca orice coduri ar face, ele vor fi modificate f mult la inceput, ptr ca asa e cu toate legile, cum sunt aplicate in practica apar probleme la care nu s-a gandit nimeni si sunt modificate.

iar daca intra in vigoare un nou Cod Civil se rastoarna toata doctrina si sistemul .......in aproape toate ramurile de drept...

insa fiecare zi se ia una dupa cealalta, si deocamdata ne gandim sa luam examenul, sa facem primul pas in calatoria asta de 10 000 de mile.....
alexchiciu a scris:

sa facem primul pas in calatoria asta de 10 000 de mile.....

Da, da :) sau cum era 5 saptamani in balon :) sau 20000 de leghe sub mari:) Dar examenul asta e " o calatorie spre centrul Pamantului" ca pe acolo ne-a cam purtat :rofl:
Oricum se pare ca acest prim pas e cel mai dificil, apoi se detensioneaza usurel toate...
Mi s-a parut interesant pe linkul ala trimis de tine ce spunea cineva la un moment dat: "baroul este pt toti, avocatura pentru cine trebuie" In cazul asta de ce se mai da examen???#-o
Hai sa facem primul pas cu muuuult optimism si incredere:)
Cecivlad a scris:
Apropo de coduri noi daca da Dzeu si intram, sa vedeti ce o sa o luam de la capat pt definitivat...alte articole, alte modificari, abrogari....

E clar totusi ca intre admitere si def o sa lucrati, ca altfel nu puteti fi stagiari. Avand in vedere ca definitivalul se da oarecum specializat (adica se poate alege intre civil+proc civ SAU penal + proc. pen, plus inca 2 materii la alegere), cred ca totusi o sa tineti pasul cu modificarile, nu sa le luati de la capat, deoarece o sa lucrati cu ele deci n-aveti de ales. Exceptie face procedura, daca o sa lucrati in consultanta :)

alexchiciu a scris:
acu'......le luam pe toate la rand.......1. examenul asta pacatos; 2. stagiul, 3. INPPA, abia apoi def-ul.....

Nu te pune nimeni sa te inscrii la INPPA, mie mi se pare o gluma. Am impresia ca iti da dreptul sa te definitivezi mai rapid.
@Andreea Lisievici
De ce ti se pare o gluma? Dupa numai un an, care de fapt sunt trei module de 5 saptamani, dai examenul de absolvire si daca il iei esti definitiv. Teoretic, conform Statutului, nu poti inca sa practici ca definitiv, pt ca trebuie sa iti indeplinesti perioada legala de stagiu, respectiv 2 ani, insa e hilar ca se pare ca te inscrie pe Tabloul av. definitivi dupa absolvire. Dezavantaj: costa multicel, avantaj: ti-ai luat grija examenului de def dupa primul an. Cantarite: ??? vom vedea
daa...cu INPPA insa .......au prioritate stagiarii din anul 2 de stagiu......deci nu prea iti iei grija examenului dupa primul an......plus ca erau pe-aici pe forum mai demult si stagiari din anul al doilea de stagiu care nu fusesera primiti la INPPA.....

dar cum spuneam grija asta o sa o avem cel devreme la anu'

acum tare pe proceduri, copii!!!!!=D>

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)