avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
aishteruyo a scris:

CHESTIUNE: cineva imi sugera ca ar fi oarecum sufi daca am sti codurile (exceptand civilul care e cel putin diabolic). ce parere aveti??? :O

Daca esti in stare sa dezvolti un subiect numai pe baza a ceea ce scrie in coduri, esti super tare, pe mine una nu m-ar duce capul. Mie trebuie sa-mi explici si daca am inteles stiu sa-ti coroborez niste articole si sa-ti dezvolt, altfel..... no way
Au! :fight: eu n-am prea fost atenta despre ce vorbeati (n-am citit prea mult in urma). Dar logica e aceasi, cu deosebirea ca in penal veti gasi alte articole care povestesc aceleasi reguli:
- fond = sentinta
- apel = decizie
Nu ma puneti sa le caut prin codul de proc pen ca nu l-am mai deschis de ani buni.
dana2space a scris:

@doamna Romascanu

Revin..articolele citate de dvs sunt din procedura civila. In penal se aplica intocmai?
Va rog sa ma scuzati daca pun intrebari tembele, maine o sa reiau totul cu creierul limpede, fiindca acum nu prea fac legatura logic #-o

Ma bucur ca ai intrebat asta pt ca si eu ma gandeam nu de mult la acelasi lucru, si anume daca ceea ce este valabil in civil este si in penal, ma refer ca proceduri , sentinte, sedinte si asa mai departe.
In scurta mea practica m-am lovit in penal cam cu ceea ce m-am intalnit si la civil dar..... stiu eu?
Poate sunt penibila, dar asa cum spuneam ceva mai sus, chiar vreau sa inteleg. :sorry:
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
Cecilia Popa, Avocat
dana2space a scris:

Multumesc mult, doamna Romascanu

Si ca sa lamurim pana la final, care este instanta de trimitere, in situatia cand instanta de apel dispune judecarea cauzei de catre prima instanta (sa zicem cand nu a facut citarea in termen)? Exemplul nu are importanta...
Instanta de trimitere = instanta de fond care primeste cauza sau instanta de apel care o trimite catre aceasta?

Multumesc mult de tot de ajutor

In Neagu zice asa:

rejudecarea cauzei dupa casare se face dupa cum urmeaza:

- la instanta de recurs cand aceasta retine cauza spre rejudecare

-la instanta de trimitere, cand instanta de recurs, dupa casare, trimite cauza spre rejudecare, fie la instanta a carei hot a fost casata fie la inst. competenta.

si cred ca e valabil si in apel

scuzi ca ma bagai ....
din ce scrisei mai sus ...mie imi pare clar care e care ...sau doar imi pare..
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
cris2008, utilizator
Nu, nu e cazul, fiindca stim care sunt tipurile de hotarari. Dilema era ce pronunta instanta de apel (in penal) atunci cand desfiinteaza hotararea primei instante si dispune trimiterea cauzei pt rejudecare? Apoi care este asa-zisa "instanta de trimitere"... instanta de fond care primeste cauza sau instanta de apel care trimite cauza catre prima instanta?

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)