avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Multumesc mult, doamna Romascanu

Si ca sa lamurim pana la final, care este instanta de trimitere, in situatia cand instanta de apel dispune judecarea cauzei de catre prima instanta (sa zicem cand nu a facut citarea in termen)? Exemplul nu are importanta...
Instanta de trimitere = instanta de fond care primeste cauza sau instanta de apel care o trimite catre aceasta?

Multumesc mult de tot de ajutor
În leg. cu ce a spus Dana despre cum se numeşte hot. în caz de desfiinţare şi trimitere a se vedea şi:
Desfiinþarea hotãrârii
Art. 382. - În caz de admitere a apelului, hotãrârea atacatã se desfiinþeazã în întregime, dar în limitele prevãzute în art. 371 ºi 373.
Hotãrârea poate fi desfiinþatã numai cu privire la unele fapte sau persoane, ori numai în ce priveºte latura penalã sau civilã, dacã aceasta nu împiedicã just
Conþinutul deciziei
Art. 383. - Decizia instanþei de apel trebuie sã cuprindã în partea introductivã menþiunile prevãzute în art. 355, iar în expunere, temeiurile de fapt ºi de drept care au dus, dupã caz, la respingerea sau admiterea apelului, precum ºi temeiurile care au dus la adoptarea oricãreia dintre soluþiile prevãzute în art. 379 pct. 2. Dispozitivul trebuie sã cuprindã soluþia datã de instanþa de apel, data pronunþãrii deciziei ºi menþiunea cã pronunþarea s-a fãcut în ºedinþã publicã.
Dispoziþiile art. 350 se aplicã în mod corespunzãtor. (alineat introdus prin art. I pct. 177 din Legea nr. 356/2006 .

Multumesc noname, dar fff sincer explicatia doamnei Romascanu este perfecta. Citeste ultimele randuri. Era ca faza aia cu ciuperca..."manastire-ntr-un picior.....ghici ciuperca ce-i" #-o Adica noua codul nu ne spune fiindca presupune ca si GANDIM , ceea ce in cazul meu... nu prea s-a intamplat. In fine..intr-o zi....va fi si soare....
CHESTIUNE: cineva imi sugera ca ar fi oarecum sufi daca am sti codurile (exceptand civilul care e cel putin diabolic). ce parere aveti??? :O
@doamna Romascanu

Revin..articolele citate de dvs sunt din procedura civila. In penal se aplica intocmai?
Va rog sa ma scuzati daca pun intrebari tembele, maine o sa reiau totul cu creierul limpede, fiindca acum nu prea fac legatura logic #-o

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)