avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Echivalentul lui art 255 din c proc civ e 311 c proc pen (hai ca m-ati facut sa ma uit in c proc pen :)
Si e chiar mai explicit decat 255 c.p.c.

instanta de trimitere = instanta careia i se trimite cauza spre rejudecare.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
Instanţa de trimitere este instanţa care a pronunţat hot. desfiinţată sau, în cazul în care instanţa de apel consideră că procesul în primă instanţă a fost judecat de către o instanţă necompetentă, instanţa competentă a judeca,,, cauza.
:slap::slap::slap: Fii atenta eu zic asa, tu ma corectezi , instanta care desfiinteza hotararea primei si dispune trimiterea cauzei pt rejudecare o face printr-o decizie, iar instanta de trimitere este cea care trimite cauza catre prima instanta.
Aberez?
@ Cris
Sigur ca da, acum si mie imi este limpede si clar :) Sa traiesti ca te-ai muncit. asta e dezavantajul "unor" carti, nu explica totul in amanunt...

@D-na Romascanu
Gata, m-am calmat si nu va mai stresez... Intr-un final am priceput si eu...
Va multumesc fffffff mult si pt explicatii, dar mai ales ca nu ne-ati lasat de izbeliste... Eu chiar eram hotarata sa renunt....la forum...odata ce devenea inutil...
Sa aveti o seara frumoasa!

Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator
romascanu a scris:

Echivalentul lui art 255 din c proc civ e 311 c proc pen (hai ca m-ati facut sa ma uit in c proc pen :)
Si e chiar mai explicit decat 255 c.p.c.

instanta de trimitere = instanta careia i se trimite cauza spre rejudecare.

Legea nr. 356/2006 (publicatã la 7 august 2006), în vigoare de la 6 septembrie 2006)

Pronunþarea hotãrârii
Art. 310. - Hotãrârea se pronunþã în ºedinþã publicã de cãtre preºedintele completului de judecatã asistat de grefier.
La pronunþarea hotãrârii pãrþile nu se citeazã. Hotãrârea se redacteazã în cel mult 20 de zile de la pronunþare.
Felul hotãrârilor
Art. 311. - Hotãrârea prin care cauza este soluþionatã de prima instanþã de judecatã sau prin care aceasta se dezinvesteºte fãrã a soluþiona cauza se numeºte sentinþã.
[{*}] Hotãrârea prin care instanþa se pronunþã asupra apelului, recursului, recursului în interesul legii, precum ºi hotãrârea pronunþatã de instanþa de recurs în în rejudecarea cauzei se numeºte decizie. (alineat modificat prin art. I pct. 2 din Legea nr. 576/2004, în vigoare de la 23 decembrie 2004)
Toate celelalte hotãrâri date de instanþe în cursul judecãþii se numesc încheieri.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)