avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poti purta cagula pe strada sau la manifestatiile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poti purta cagula pe strada sau la manifestatiile publice?

Buna ziua. Am si eu o disputa cu un amic. El imi spune ca statul este unul politienesc in care te filmeaza non-stop pe la orice adunare. Pentru asta, zice el, ar exista o lege care interzice purtarea de cagule la manifestatiile publice. Ne poate lamuri cineva?

Multe salutari tuturor celor care participa la acest minunat sait.=D> Multumiri speciale celor care au avut bunavointa sa imi multumeasca cu alt prilej.=D>
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Militant, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 11:20, 19 Noiembrie 2010
Incredibil ce citesc aici. Ma asteptam la raspunsuri pertinente. Unde sunt oare acei oameni care dau sfaturi juridice utile ca forumul are resurse? De ce se arunca sa raspunda aici numai pierde-timp???
Am pus o intrebare, poate sa raspunda cineva?
PS Statul este unul politienesc doar ca voi v-ati obisnuit cu el. V-ati obisnuit sa va asculte telefoanele cu sau fara mandat, ba chiar savurati in cel mai pervers si inconstient mod cu putinta stenogramele aparute prin presa, va place cand politistii fac exces de zel pe stadioane comportandu-se precum fiarele cu suporterii ("mama lor de huligani, vin cu petarde, ii rupem pe toti!!"). V-ti obisnuit ca viata unui politist este mai presus de viata unui "muritor de rand". Unul care l-a ucis pe un politist a luat inchisoare pe viata, in timp ce altul care si-a transat victima a luat 16 ani. Toate astea si inca alte zeci de motive pe care vi le pot adauga vi se par normale pentru ca voi insiva sunteti (cei care raspundeti pana acum) avocatii din oficiu, cei care merg mana in mana cu politia tradand interesele clientului din varii motive.
Totusi, astept un raspuns, daca nu cer prea mult, de la adevaratii consultanti care exista pe acest forum.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Militant, utilizator

Un sigur lucru este cert intrebarea dvs,este lipsita de interes pentru simplul motiv ca este pusa cu o rea credinta manifesta,mai ales in dorinta de a cauta prozeliti intr-o intreprindere de tip anarhist.
Cei de pe stadioane ,drogati,beti,care vin sa se certe sau care isi aranjeaza ciomagelile intre ei prin email sunt atat de corecti,incat trebuie felicitati.
Toti,trebuie interzisi de pe stadioane,atat timp cat comportarea acestora intra in fenomenul"hooligans"-spirit de imitatie tipic romanesc-atat timp cat ei nu vin sa urmareasca spectacolul de pe stadioane, ci sa injure,sa se bata si sa se certe.
Sunt suporterul unei echipe bucurestene de ani de zile si din cauza acestor persoane,nu mai mareg pe stadion de mai multi ani.
Stimate domn,lasati"bla-bla-ul"ieftin si cautati raspunsuri in randul celor de teapa dumitale.#-o
Sunteti jalnici,in postura aceasta de "Gica Contra", de tip anarhist.:tomato:

Uitati aici o discutie mai accesibila [ link extern ]

Nu exista o reglementare in acest sens dar portul de cagula in public induce o stare de nesiguranta, fiind un simbol al non-incluziunii si fortei proprii. Inteleg ca exact asta vreti sa transmiteti, dar daca va asociati mai multi pentru a speria diferiti cetateni, poate fi vorba de reglementarile privind ordinea publica. Nu sunt obligati nici pensionarii sa stea cu frica celor imbracati ca gangsterii de la televizor. B-)

Angajatorul va poate impune o tinuta decenta la servici.

In final, este clar ca nu va simtiti apartinand acestei societati. Cred ca se va transa ca de obicei prin prinderea de radacini (educatie, proprietati, familie), nu prin conflict direct.

Adaugire: sunt complet de acord cu r.gabi, doar ca exista si persoane foarte pasnice care se intituleaza "anarhisti", in special pacifistii de dreapta (libertarienii). Sa nu-i confundam cu toti huliganii.

A doua adaugire: Partea cu politistii e cu siguranta din America. Ce nu intelegeti este ca si politistul are un job ca postasul si daca postasul are sanse de 0,000001% sa fie omorat la munca, ar trebui ca nici copiii politistului sa nu traiasca cu teama ca o sa-i omoare infractorii tatal. Deci vedeti ca e normal sa fie pedepsite mai grav infractiunile contra politistilor / judecatorilor etc. Legea are si functie de deterent si nu se face cu sentimentalisme.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
eumarian, utilizator
r.gabi a scris:

Un sigur lucru este cert intrebarea dvs,este lipsita de interes pentru simplul motiv ca este pusa cu o rea credinta manifesta,mai ales in dorinta de a cauta prozeliti intr-o intreprindere de tip anarhist.
Cei de pe stadioane ,drogati,beti,care vin sa se certe sau care isi aranjeaza ciomagelile intre ei prin email sunt atat de corecti,incat trebuie felicitati.
Toti,trebuie interzisi de pe stadioane,atat timp cat comportarea acestora intra in fenomenul"hooligans"-spirit de imitatie tipic romanesc-atat timp cat ei nu vin sa urmareasca spectacolul de pe stadioane, ci sa injure,sa se bata si sa se certe.
Sunt suporterul unei echipe bucurestene de ani de zile si din cauza acestor persoane,nu mai mareg pe stadion de mai multi ani.
Stimate domn,lasati"bla-bla-ul"ieftin si cautati raspunsuri in randul celor de teapa dumitale.#-o
Sunteti jalnici,in postura aceasta de "Gica Contra", de tip anarhist.:tomato:

Jalnica interpretarea. Nu am nicio treaba cu fenomenul ultras. Il apreciez de la distanta atunci cand are o coregrafie interesanta sau mesaje remarcabile. Merg pe stadion extrem de rar. Deci m-ai ratat gabi.
Cred ca intrebarea a fost clara si nu se referea decat la mitinguri, marsuri autorizate si nu m-am gandit deloc la stadion atunci cand am formulat-o. Raspunsuri vagi, evazive... Trist. Nu mai e aici acelasi loc pe care il stiam.
PS Nu sunt anarhist, detest anarhismul si ador ordinea in care libertatea individului este sfanta. Respect institutiile statului (spre deoebire de anarhisti care vor disparitia lor, desigur si cei mai pacifisti anarhisti detesta avocatii chiar daca au mereu nevoie de ei :D)
eumarian a scris:

Angajatorul va poate impune o tinuta decenta la servici.

Exact asa ma si prezint. tuns, barberit, costum samd. Credeati ca intreb daca pot purta cagula la serviciu? =D> Nu scriu eu in limba romana sau ce se intampla aici??

Alte discuții în legătură

"arme albe" - unde începe si unde se sfârseste portul ilegal...? Naganori Naganori Buna ziua, Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde \"mâna omului nu prea pune piciorul\". :P În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un ... (vezi toată discuția)
Port imbcracaminte politia infractor_in_devenire infractor_in_devenire buna ziua vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA `ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e ... (vezi toată discuția)
Mare problema cu biserica gugy gugy As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele ... (vezi toată discuția)